"Bir eser satın al, camiye senin de katkın olsun"
banner40

banner39

"Bir eser satın al, camiye senin de katkın olsun"

22 Mart 2014 Cumartesi 13:24

Trabzon İl Özel idaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Özdemir, 46 eserden oluşan "Evim Allah" fotoğraf sergisinden elde edilecek geliri Akçaköy'de yapımı devam eden camiye bağışlayacak

"Bir eser satın al, camiye senin de katkın olsun"
Trabzon İl Özel idaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Özdemir, açtığı "Evim Allah" adlı fotoğraf sergisinden elde edilecek geliri, köyünde yapımı süren camiye bağışlayacak.
Trabzon Güzel Sanatlar Galerisinde "Bir eser satın al, camiye senin de katkın olsun" sloganıyla yola çıkarak 46 eserin yer aldığı sergi açan Özdemir, sattığı fotoğraflardan elde edeceği gelirle Akçaköy Pınarbaşı Mahallesi'nde yapımı devam eden camiye katkı sağlayacak.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, memurluğun yanı sıra yaklaşık 10 yıldır fotoğrafçılıkla da uğraştığını belirterek, fotoğrafta son 4 yılda 7 uluslararası, 20 ulusal ödül aldığını, Türkiye birinciliği ve üçüncülüğü bulunduğunu söyledi.

Aldığı ödüllerin kendisini heveslendirdiğini ifade eden Özdemir, "Her alanda fotoğraf çekiyorum. Fotoğrafçılık sayesinde kültür turizminin varlıklarına da sahip çıkıyoruz. Trabzon'un turizm amaçlı belgesel tanıtımına da katkıda bulunuyorum" dedi.

Özdemir, daha önce 5 sergi açtığını vurgulayarak, "Evim Allah" fotoğraf sergisinin adını Allah'a ibadet ettiğimiz yer olan camiden yola çıkarak koydum. 'Bir eser satın al, camiye senin de katkın olsun' sloganıyla yola çıktığım sergide hem ilimiz hem de Türkiye geneline mesaj vermek istedim. Sergiden elde edeceğim geliri Akçaköy Pınarbaşı Mahallesi'nde yapımı devam eden bin kişilik, içerisinde yemekhanesi, sosyal tesisi, morgu olan iki minare ve kubbeli camiye bağışlayacağım" diye konuştu.

Sergi için yaklaşık 6 aydır hazırlık yaptığını söyleyen Özdemir, şöyle devam etti:

"Kendi çabam ve sponsorların da desteğiyle sergi için 46 eser hazırladım. Bu eserler camiye aittir, cami derneğine bağışladım ve onlar da bu eserleri satarak gelir elde edecekler. Şu anda 10 bin liranın üzerinde bir hedef belirledim ama inşallah bu hedefin üzerine çıkarız. Sergi tamamen camiye yatırım olsun diye hazırlandı. Bu nedenle vatandaşlarımız da iş adamlarımız da duyarlı davrandı ve 46 eserin yaklaşık 30'u daha görücüye çıkmadan satıldı. Bu açıdan da memnun ve yaptığım iş için huzurluyum."

Özdemir, sanatla birlikte camiye uzanan yardım elini duyurmak istediğine dikkati çekerek, "Böyle bir sergi gelirinin camiye bağışlanması herhalde ilkler arasındadır. İnşallah yardım amaçlı sergiler ülkemizde giderek artar. Birisi serginin altyapısını oluşturmak için bana yardımcı olsun, ben bunu sadece camiye değil Suriye'deki, Filistin'deki, Afrika'daki çocuklar için de yaparım. Yeter ki birilerine, bir şeylere destek olunabilsin" dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x