Belgeselden etkilendi şimdi deve kuşu çiftliği kuruyor
banner40

banner39

Belgeselden etkilendi şimdi deve kuşu çiftliği kuruyor

12 Mayıs 2014 Pazartesi 16:00

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde yaşayan Sezgin Şener, bir belgeselde gördüğü deve kuşlarına merak salınca 3 deve kuşu alarak çiftlik oluşturmaya başladı

Belgeselden etkilendi şimdi deve kuşu çiftliği kuruyor
Sezgin Şener, hayvanlara olan ilgisi nedeniyle evinin de içinde olduğu arazide çeşitli türlerde hayvan yetiştiriyor.

Televizyonda izlediği bir belgesel sırasında deve kuşlarını görerek etkilenen Şener yetişkin iki dişi ve bir erkek deve kuşu satın alarak arazisinde bakmaya başladığını anlattı.

Yaklaşık 3 aydır evinin yakınında bulunan arazisinde deve kuşlarına baktığını belirten Şener, "Deve kuşları çok ilginç hayvanlar, onları çocuk gibi seviyorum. Çiftliğimde sayısını artırarak ekonomik anlamda deve kuşu üretmek  istiyorum" dedi.

Deve kuşu yetiştiriciliğiyle ilgili internet sitelerinden ve veterinerlerden bilgi aldığını dile getiren Şener, şunları kaydetti:

"Merak ettiğim için başladım ancak deve kuşu çiftliğini geliştirmek istiyorum. Çevremdeki insanlar her gün gelip deve kuşlarını burada izliyor. Benden bilgi alıyorlar. Yetiştirmek isteyenler de oluyor. Karadeniz Bölgesi'nde deve kuşu yetiştiriciliğini duyanlar şaşırıyor, insanlara ilginç geliyor. Çünkü buralara yabancı sayılabilecek bir hayvan." dedi


AA
banner5

Yorum Gönder

@name x