"Belediyelerimizle Yürüyoruz"
banner40

banner39

"Belediyelerimizle Yürüyoruz"

27 Nisan 2014 Pazar 12:59

Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, "Belediyelerimizle Yürüyoruz" etkinliği organize edildi.

"Belediyelerimizle Yürüyoruz"
Kentin sahil kesiminde gerçekleştirilen yürüyüşe, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği üyeleri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Özşahin, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, obezitenin çağın en büyük sağlık problemlerinden biri olduğunu belirterek, "Kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, şeker hastalığı, bazı kanser türleri, solunum sistemi hastalıkları, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi pek çok sağlık probleminin oluşmasına zemin hazırlamakta, hayat kalitesi ve süresini olumsuz yönde etkilemektedir. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır" dedi.

Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, ülke bireylerin yüzde 71.9'unun düzenli fiziksel aktivite yapmadığını gösterdiğini vurgulayan Özşahin, şöyle devam etti:

"Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin de önünde dördüncü sıradadır. Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 25'i, diyabetin yaklaşık yüzde 27'si ve iskemik kalp hastalığının da yaklaşık yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir. Oysa ki haftanın beş günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterlidir."
banner5

Yorum Gönder

@name x