Bayburt'ta "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisi
banner40

banner39

Bayburt'ta "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisi

28 Şubat 2018 Çarşamba 16:04

AK Parti Bayburt İl Başkanlı "28 Şubat'ın Manşetleri" konulu fotoğraf sergisi açtı.

Bayburt'ta "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisi
 AK Parti Bayburt İl Başkanlı "28 Şubat'ın Manşetleri" konulu fotoğraf sergisi açtı.

İl Başkanı Fatih Yumak, Türk Dünyası Parkı'ndaki serginin açılışında yaptığı  konuşmada, darbenin bir insanlık suçu olduğunu, darbe eylemiyle insanların başta yaşama haklarının elinden alındığını, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlüklerin ise kesintiye uğratıldığını belirtti.

Yumak, 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında insanların eğitim, öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığına dikkat çekerek, "Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler." dedi.

Aynı dönemde başörtülü kadınların örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadıklarını ve kamu kurumlarına giremediklerini de anımsatan Yumak, "Bazı firmalar ise 'yeşil sermaye' denilerek ihalelere alınmayıp teşebbüs hürriyetleri kısıtlandı ve ekonomiye, iş gücüne yapacakları katkıyı yerine getiremediler. Bankalarda milletin trilyonlarca parası hortumlanarak illegal yapılara aktarıldı. Medya attığı manşetlerle meşru hükumeti devirdi, siyasi darbe yaptı." diye konuştu.

AK Parti'nin, postmodern darbenin ardından 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde de milletiyle birlikte darbeler tarihine açıkça nokta koyduğunu dile getiren Yumak, şunları kaydetti:

"Son hain örneğini 15 Temmuz da bir kez daha yaşadığımız her türlü darbe ve darbe girişini artık tarihin karanlık sayfalarına gömüyoruz. AK Parti olarak bu noktadaki kararlılığımızı, Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız ve kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizden aldığı güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz. Milletimizin feraraseti, cesareti ve gayretiyle artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz. Milletin kendi kendini yönetme hakkının ve milli iradeye saygının ülkemizdeki siyasi, hukuki ve sivil toplum kurum, kuruluş ve bireylerce kabul görmesini diliyoruz. Geçmişten gelen kadim medeniyetimizin tecrübesiyle geleceğe güçlü ve lider Türkiye’ye daha emin adımlarla yürüyoruz."

Konuşmaların ardından, AK Parti Genel Merkezi'nce "insan eşref-i mahlukattır" temasıyla hazırlanan, dönemin gazete manşetlerinin yer aldığı "28 Şubat'ın Manşetleri" fotoğraf sergisi gezildi.

Sergiye, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, partililer ile vatandaşlar katıldı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x