Başkan Büyükakın: Balıkçılara en büyük desteğimiz denizlerimizi temizlemek
banner40

banner39

Başkan Büyükakın: Balıkçılara en büyük desteğimiz denizlerimizi temizlemek

05 Mart 2024 Salı 12:25

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Marmara ve Karadeniz’in temizliği için çalışmalar yürütürken diğer yandan da balıkçılık faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Büyükakın: Balıkçılara en büyük desteğimiz denizlerimizi temizlemek
Denizlere balık çeşitleri bırakan Büyükşehir, küçük ölçekli balıkçılığın geliştirilmesi için de desteklerine devam ediyor. Bu kapsamda SEKA Deniz Düğün Salonu’nda tekne bakım malzemesi dağıtım programı düzenlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katıldığı programda 307 balıkçıya hazırlanan paketler teslim edildi. Programa Başkan Büyükakın’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kocaeli Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Ali Sarı, Tarım İl Müdürü Levent Küçük, balıkçılar ve aileleri katıldı.

EN BÜYÜK DESTEK DENİZLERİ TEMİZLEMEK

Programda konuşan Başkan Büyükakın, “Sizlerle bu üçüncü buluşmamız. Çam sakızı çoban armağanı derler ya biz de bu programla bir nebzede olsa sizlere destek olmak, yanınızda olduğumuzu göstermek için böyle bir program gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız destek toplamda 4 buçuk milyon lira. Baktığınız zaman büyük bir tutar değil ama yanınızda olduğumuzu göstermek için önemli bir çalışma. Ama size yapacağımız en büyük destek denize yönelik yaptığımız çalışmalar. Denizde musilaj varsa oraya ağ atmak mümkün değil onu çekmek de mümkün değil. Asıl faaliyetimizin denizi temiz tutmak olduğunu hiç unutmamamız gerek” dedi.

DENİZE BİR DAMLA KİRLİ SU GİTMİYOR

Kocaeli genelinde 23 arıtma tesisiyle İzmit Körfezi’ne bir damla kirli su bırakmadıklarını söyleyen Başkan Büyükakın, “Bu tesislerde elektrik masrafı 600 milyon lira. Çok önemli bir elektrik sarfiyatı var. Azot ve fosfor musilaj dediğimiz mikro organizmaların gelişimini sağlıyor. Atık su tesislerini çalıştırmak gerekiyor önlemek için. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x