Bartın ırmağında toplu balık ölümleri
banner40

banner39

Bartın ırmağında toplu balık ölümleri

29 Temmuz 2015 Çarşamba 11:11

- İnceleme sonucu, ölümlerin ırmaktaki suyun azlığı ve sıcaklığa bağlı oksijen yetersizliğinden kaynaklandığı belirlendi

Bartın ırmağında toplu balık ölümleri
Bartın ırmağında, su azlığı ve sıcaklığa bağlı oksijen yetersizliği nedeniyle toplu balık ölümleri görüldü.

Irmağın Kemerköprü mevkisinde çok sayıda ölü balık gören vatandaşlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile belediyeye haber verdi.

Belediye ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri balık ölümleriyle ilgili inceleme başlattı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsettar Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurumlarınca yapılan ilk incelemelere göre Bartın Irmağı'nda yaşanan balık ölümlerinin oksijen yetersizliği olarak görüldüğünü söyledi.

Özellikle yaz aylarında sık sık balık ölümlerin yaşanabildiğini ve daha önceki yıllarda söz konusu durumla karşılaştıklarını ifade eden Bayram, şöyle konuştu:

''Maalesef yine binlerce balık su yüzeyini kapladı ve büyük üzüntü yaşıyoruz. Irmak boyunca birçok bölgede de balıklar suyun kenarında can çekişiyor. Yaptığımız incelemede ırmaktaki suyun  az ve su sıcaklığının fazla olmasına bağlı olarak oksijen yetersizliği tespit ettik. Şu anda sudaki oksijen değerleri balıkların yaşayabilmesi için gerekli değerin çok altında" diye konuştu.

Belediye yetkilileri de, vatandaşları ırmaktaki ölü balıkları toplamamaları konusunda uyardı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x