Bartın Irmağı, yine "siyah" akıyor
banner40

banner39

Bartın Irmağı, yine "siyah" akıyor

25 Şubat 2014 Salı 13:32

Irmakta görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı

Bartın Irmağı, yine "siyah" akıyor
Bartın Irmağı'nda görülen kirlilik nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.
Yaklaşık 15 kilometrelik bölümü kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı, kirlilik nedeniyle yine siyaha büründü.

Oksijen yetersizliği nedeniyle balıkların kanalizasyon akıntısı olan bölümlerde yoğunlaştığı görülen ırmaktaki kirliliğin tespiti için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce inceleme başlatıldı.

Ekiplerin ırmaktan numune alınarak incelenmek üzere ilgili laboratuvara gönderdiği öğrenildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinden geçen ırmağın zaman zaman siyaha döndüğünü, bunun da balık ölümlerine neden olduğunu söyledi.

Belediye olarak olumsuzluğun engellenmesi konusunda yaptırımları olmadığını aktaran Çetin, "Biz de vatandaşların ihbarı üzerine haberdar olduğumuz durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Bartın Valiliğine bildiriyoruz. Fabrika atıklarından kaynaklandığını düşündüğümüz kirlilik, ırmakta balık ölümlerine de neden oluyor" ifadesini kullandı.

Orduyeri Muhtarı İbrahim Kanbur da ırmaktaki kirliliğe Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB)  tekstil fabrikasının neden olduğunu iddia ederek, "Irmağımız maalesef 20 günde, ayda bir bu hale geliyor ama nedense bir türlü çözüm bulunamıyor. Çocukluğumuzda abdest aldığımız, içebildiğimiz, şimdi bırakın içine girmeyi, tuttuğumuz balıkları bile yiyemediğimiz ırmakta kirliliğe neden olan fabrikanın tespit edilip gereken cezai yaptırımın uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x