Balıkçılar bu gece "vira bismillah" diyecek
banner40

banner39

Balıkçılar bu gece "vira bismillah" diyecek

31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:51

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının bu gece sona ermesiyle, balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açılacak.

Balıkçılar bu gece "vira bismillah" diyecek
  Denizlerde 15 Nisan'da başlayan genel av yasağının bu gece sona ermesiyle, balıkçılar "vira bismillah" diyerek denize açılacak.
Gece 00.00'da "vira bismillah" diyecek balıkçılar, sezona bol miktarda palamut avlayarak başlamayı ümit ediyor.

Denizde avlanmak için son hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, ağlarını sulara bırakacağı saatleri sayıyor.

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, balıkçıların hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.

Gece 00.00 itibariyle teknelerin denize açılıp "vira bismillah" diyerek sezonu açacağını belirten Arslan, bereketli bir sezon geçirecekleri beklentisi içerisinde olduklarını söyledi.

Arslan, şu ana kadar palamut balığının bol olduğu yönünde tespitler yaptıklarını dile getirerek, Karadeniz'de Karaburun'dan Hopa'ya kadar olan bölgede hemen hemen her yerde palamudun avlanabildiğini belirtti.

Geçmiş yıllara oranla da palamut balığının bu yıl biraz daha iyi olduğunu aktaran Arslan, vatandaşların ucuz balık tüketme şansı olacağını söyledi.

- "Palamut kendini erken gösterdi"

Arslan, bu yıl palamut balığının kendini erken gösterdiğine dikkati çekerek, "Şu anda bir buçuk ay gibi bir süre oldu, balık standartları da geçti. Denizde boy boy ayıracak olursak 4-5 boy balık var. Bu durum da palamudun bol olması anlamına geliyor." dedi.

Balığın bol olmasına karşın istenilen miktarda avlanabilmesi için deniz ve hava şartlarının da iyi olması gerektiğinin altını çizen Arslan, "Uzun süre fırtınalı hava olursa avlanma azalır. Palamut sürekli hareket eden bir tür, balık bir anda kaybolmuş, bir başka yere göç etmiş olabilir. Yem sürüleri nereye giderse balık da peşinden hareket eder." diye konuştu.

Palamut balığı avcılığının eylül-aralık aylarına kadar devam edeceğini aktaran Arslan, bol avcılığın hem balıkçının hem de vatandaşın yararına olacağını kaydetti.

Palamut balığının fiyatının ortalama 5-10 lira arasında olacağını belirten Arslan, balığın kilogram ve boyuna göre fiyatların değişiklik göstereceğini, denizde palamuttan sonra da istavrit avının başlayacağını sözlerine ekledi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x