Balıkçı çift, yeni av sezonundan umutlu
banner40

banner39

Balıkçı çift, yeni av sezonundan umutlu

01 Eylül 2014 Pazartesi 17:44

Akçakoca ilçesinde 15 yıldır "vira Bismillah" diyerek denize açılan Sinan ve Meral Alpan çifti, yeni sezonda balık bolluğu bekliyor.

Balıkçı çift, yeni av sezonundan umutlu
İlçede küçük tekneleriyle balıkçılık yapan 57 yaşındaki Sinan ve 51 yaşındaki eşi Meral Alpan, karı-koca dayanışmasının örneğini sergiliyor. 
Sinan Alpan, sezondan beklentilerinin yüksek olduğunu söyledi.

Çapariyle avlandıklarını dile getiren Alpan, denizin eşi ve kendisi için yaşam tarzı olduğunu anlattı.

Çocukluğundan beri maviliklerle iç içe olduğunu kaydeden Alpan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"57 yaşına girdim, bugün doğum günüm. Doğdum doğalı balıkçıyım. Bu, bizim hobimiz, emekliyim. Boş durmuyoruz, eşimle zamanımız oldukça denize açılıyoruz. Eşim bana yardımcı oluyor. Devamlı benimle geliyor, yalnız bırakmıyor. Her gün 3,5 saat denizde kalıyoruz. Güneş doğarken kahvaltımızı burada yapıyoruz. Güvertede nevalemizi hazırlayıp birlikte yiyoruz. Güneş doğarken denizin ortasında kahvaltı yapmak bambaşka bir şey. Hanımın balıkçılığı da harika. Dün çok güzel balık tuttu. Benden güzel balık tutuyor. Şanslı, çok şanslı hem de."

- "Eşimle denizde olmak çok güzel"

Meral Alpan da 15 yıldır evli olduklarını kaydederek, o zamandan beri denize birlikte açılarak, evlerinin geçimini sağladıklarını aktardı.

"Deniz bambaşka bir şey, çocukluğumuzdan beri denizdeyiz" diyen Alpan, "Denize alışan insan denizsiz yapamaz. Evimiz de tam tepede. Deniz ayağımızın altında. Bir de eşimle denizde olmak daha çok güzel. Yeni sezonda bol balık bekliyoruz" ifadesini kullandı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x

Toplam Yorum Sayısı 1

Kendi Avatarınızın Görünmesi için Üye Olun!

Cavidan Abanoz 10 yıl önce yorumlandı

Sinaniçkimi yeni sezonda şanşınız bol kazancınız bereketli olsun inşallah

0 Kişi beğendi.