Bakan Yardımcısı Mercan, maden ocağına girdi
banner40

banner39

Bakan Yardımcısı Mercan, maden ocağına girdi

22 Şubat 2014 Cumartesi 10:50

"Bizim hedefimiz TTK'nın bu bölgedeki üretiminin artırılması, bunun için her türlü çalışmayı yapıyoruz"

Bakan Yardımcısı Mercan, maden ocağına girdi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağına girdi.
TTK Kozlu Müessesesini ziyaret edip yetkililerden çalışmaları ve kömür üretiminde kullanılan yeni teknolojilerle ilgili brifing alan Mercan, madenci kıyafetleri giyerek incelemelerde bulunmak için ocağın eksi 560 koduna indi.

Kömür ocağına inmeden gazetecilere açıklama yapan Mercan, madene ilk defa girmediğini yine de heyecanlı olduğunu söyledi.

Mercan, maden ocağına girerek işçinin hangi koşullarda çalıştığını kısa süreli de olsa hissetmek istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ne kadar felsefe yaparsak yapalım yerin altındaki çalışma koşulları yerin üstündeki çalışma koşullarından çok daha zor. Bir heyecanım yok dersem yalan olur. Bizim hedefimiz TTK'nın bu bölgedeki üretiminin artırılması, bunun için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Arkadaşlarımız sağ olsunlar hem mekanik üretim konusunda hem de yeni teknolojiler ve işçi alımıyla alakalı çalışmalar yapıyorlar. Tabi işçi alımının belli bir prosedürü var, bu kendi mecrası içinde devam edecek. Bunu zamanla göreceğiz yani her açıdan hedefimiz TTK'nın üretimin artırılmasıdır."

Mercan, bir gazetecinin bazı illerdeki barajlardaki kuraklıkların Türkiye genelindeki elektrik üretimine etkisinin olup olmayacağı konusundaki sorusu üzerine, "Şu anda enerji açığımız söz konusu değil. İleride yağan yağmurlarla neyin ne olacağını bilemiyoruz. Genelde Türkiye'de mart ve nisan aylarında bahar yağmurları yağıyor. Şu anda barajlarımızdaki elektrik üretimiyle ilgili çalışma devam ediyor, inşallah önümüzdeki dönemlerde doluluk oranları da arzu edilen seviyeye çıkar" diye konuştu. 
Anahtar Kelimeler Maden Ocağı
banner5

Yorum Gönder

@name x