Arhavi'de OSB kurma çalışmaları
banner40

banner39

Arhavi'de OSB kurma çalışmaları

05 Mayıs 2016 Perşembe 09:03

Artvin Valisi Kemal Cirit (sağ 2), ilde Organize Sanayi Bölgesi oluşturulmasına ilişkin çalışmanın belli bir aşamaya geldiğini söyledi.

Arhavi'de OSB kurma çalışmaları
 Artvin Valisi Kemal Cirit, ilde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) oluşturulmasına ilişkin çalışmanın belli bir aşamaya geldiğini belirtti. 
Cirit, Arhavi ilçesinde OSB kurulması planlanan Yemişlik Mahallesi'ndeki alanda incelemede bulundu ve yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Arhavi Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilen değerlendirme toplantısına katılan Vali Cirit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Arhavi'de OSB kurulmasının kararlaştırıldığını anımsattı.

Türkiye'de, Hakkari'de ve Artvin'de OSB olmadığına dikkati çeken Cirit, şunları kaydetti:

"İlimizde OSB oluşturulmasına ilişkin çalışma belli bir aşamaya geldi. 'Ekonominin can damarı' diyebileceğimiz sahil bandındaki müteşebbislerimizin, Türk ihracatına ve ithalat sektörüne ciddi anlamda katkı sunduğunu görmekteyiz. Özellikle Sarp Sınır Kapısı'nın Türk ekonomisine de katkısını düşünecek olursak, Artvin'de OSB'nin ivedi olarak kurulması ve Türk müteşebbis sektörüne hizmet vermesi beklenmekteydi."

Cirit, ilgili tüm kesimlerin, Artvin'e OSB kazandırılacak olmasının mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

İlçe Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atif Kesim, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri Yoloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Yazıcı'nın da katıldığı toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x