Annesini iyileştirmek isterken keçi sürüsü sahibi oldu
banner40

banner39

Annesini iyileştirmek isterken keçi sürüsü sahibi oldu

20 Mayıs 2014 Salı 13:07

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde romatizma hastası annesine keçi sütü içmesi önerilince 2 keçi alan Kemalettin Oktay, 4 yılda 200 keçilik sürüye sahip oldu

Annesini iyileştirmek isterken keçi sürüsü sahibi oldu
Korkut köyünde yaşayan Oktay, kemik erimesi ve eklem romatizması hastalığı bulunan, yürüme güçlüğü çeken annesi Ayşe Oktay'ı 4 yıl önce doktora götürdüğünü, doktorun annesine keçi sütü içmesini önerdiğini söyledi.
Doktorun günlük ve taze keçi sütü içmesini önerdiği için 2 keçi aldıklarını anlatan Oktay, 4 yılda keçilerin sayısının 200'e ulaştığını kaydetti.

Annesinin sağlık durumunun geçen süre içinde iyi gittiğini vurgulayan Oktay, şunları dile getirdi:

"Annemi kontrol için bir yıl sonra tekrar doktora götürdüğümüzde doktor sonucun mükemmel olduğunu, bu şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi. 'Anneniz bir genç kız gibi olacak' dedi. Biz inanamadık. Aradan 4 yıl geçti, Merdivenleri bile çıkamayan annem bugün keçi sütü sağıyor, doktorlar da sonuçtan memnun. Evin tek başına işlerini yapıyor. Şükürler olsun, annemin sağlığı noktasında bu aşamaya geldik."

Yem sorunu yok

Keçi besiciliğinde yeme para vermediklerini belirten Oktay, "Yem almıyoruz, hiçbir şekilde saman yapmıyoruz. Kar 20 santimetreden aşağı olduğu sürece keçi karın altından otlayabiliyor. 2013 itibarıyla yılın 12 ayı dağdaydık. Keçimizi sürekli dağa çıkarıyoruz. Bu kolay bir hayvancılık yöntemi. Keçi çok akıllı, yaz kış doyabiliyor. Her besini, taşın tepesindeki gıdayı, kekik otunu gider bulur, yer" diye konuştu.

Oktay, "Keçi sütünün kilogramını yerimizde 2 liraya satıyoruz. Marketlerde organik keçi sütünün fiyatı 6 ile 8 lira arasında. Aileler çocukları için internetten araştırıp bizi buluyorlar, onlara buradan keçi sütü gönderiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kemalettin Oktay'ın annesi Ayşe Oktay ise sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu, kendisine şifa olan keçi sütünün başkalarına da şifa olabilmesi için keçilerine severek baktıklarını söyledi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x