Annesine üzüldü "sese duyarlı beşik" tasarladı
banner40

banner39

Annesine üzüldü "sese duyarlı beşik" tasarladı

08 Haziran 2018 Cuma 12:00

Kastamonu'da, 2 yaşındaki kardeşi için her gece uykusuz kalan annesine üzülen 7. sınıf öğrencisi, arkadaşıyla birlikte, bebek sesine duyarlı sallanan ve ninni çalan beşik tasarlayarak maketini yaptı. Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ebru Nisa Karataş (sağda) ile Feyza Gülsena Kırık (solda), "bebekler geceleri korkmasın anneler de uykusuz kalmasın," diye beşik yaptı.

Annesine üzüldü "sese duyarlı beşik" tasarladı
 Kastamonu'da, 2 yaşındaki kardeşi için her gece uykusuz kalan annesine üzülen 7. sınıf öğrencisi, arkadaşıyla birlikte bebek sesine duyarlı sallanan ve ninni söyleyen beşik tasarladı.

Şehit Mehmet Yılmaz İmam Hatip Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Ebru Nisa Karataş ve Feyza Gülsena Kırık, "bebekler geceleri korkmasın, anneler de uykusuz kalmasın" diyerek yaptıkları tasarımı AA muhabirine anlattı.

Ebru Nisa Karataş, 2 yaşındaki kardeşinin geceleri sık sık uyandığını ve annesini uykusuz bıraktığını, kendisinin de bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.

"Anneme üzüldüğüm için arkadaşımla bu durumu paylaştım. Birlikte böyle bir proje tasarlamaya karar verdik." diyen Karataş, önce beşiği tasarladıklarını, ardından da maketini yaptıklarını belirtti.

Bebek ağladığında sesi algılayıp sallanmaya başlayan ve bu sırada ninni çalan beşiğin annelerin işini kolaylaştıracağını ifade eden Karataş, "Projeyi yapıp yapamayacağımızı görmek için öncelikle küçük boyutta hazırladık. Çalıştığını görmek bizi mutlu etti. Şimdi daha büyüğünü, bebeklerin de kullanabileceği bir şey yapmak istiyoruz." diye konuştu. 

Feyza Gülsena Kırık ise şunları söyledi:

"Önce küçük plastik beşik aldık. Sonra motor ve ses algılayıcı aldık. Marangozda motorun gücünü beşiğe verecek bir pervane yaptırdık. Malzemeleri tamamladıktan sonra uygun bir şekilde parçaları birleştirdik. Bebek ağladığında ses algılayıcı ninni söylemeye başlıyor. Ninniyle birlikte motor çalışarak beşiği sallıyor. Bu sayede çocuk annesini uyandırmadan yeniden uyuyabilecek."

Fen bilgisi öğretmeni Kamil Doğanay da öğrencilerini tebrik etti.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x