AK Parti’de temayül yoklamasında kimler oy kullanacak?
banner40

banner39

AK Parti’de temayül yoklamasında kimler oy kullanacak?

14 Kasım 2018 Çarşamba 10:34

AK Parti’de Genel Merkez tarafından Belediye Başkan adaylarını belirlemek üzere planlanan teşkilat temayül yoklaması Pazar günü yapılacak.

AK Parti’de temayül yoklamasında kimler oy kullanacak?
AK Parti’de Genel Merkez tarafından Belediye Başkan adaylarını belirlemek üzere teşkilat temayül yoklaması Pazar günü yapılacak. Yoklamanın 18 Kasım Pazar günü saat 10.00 - 16.00 arası AK Parti İlçe Başkanlıkları konferans salonunda yapılacağı bildirildi.

Bu temayülde oy kullanacak teşkilat mensupları kimler? Genel Merkez talimatıyla; Üyeliği devam eden genel merkez parti kurucular kurulu üyeleri, İl yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İl gençlik ve kadın kolları başkan ve üyeleri, İl disiplin kurulu başkan ve üyeleri, Parti üyeliği devam eden aday adaylığı olmayan eski il başkanları, İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İlçe gençlik ve kadın kolları başkan ve üyeleri, Parti üyesi büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyeleri, Köy ve mahalle başkanları, Parti üyesi 22,23,24,25 ve 26. Dönem aday adayı olmayan milletvekilleri temayülde oy kullanarak 6 isim yazacak.

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, temayül yoklamasına ilişkin, "18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri arasında tüm Türkiye'de aynı anda gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi. Yavuz, düzenlediği basın toplantısında, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri aday adaylığı sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, görevden alınan belediye başkanlarının adaylık başvurusu yapıp yapamayacaklarına ilişkin de "Uyguladığımız sistemde buna engel bir durum yok." dedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x