Ahilik Haftası
banner40

banner39

Ahilik Haftası

26 Mayıs 2016 Perşembe 10:39

Ünye ilçesinde ''Ahilik Haftası'' düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ahilik Haftası
 Ünye ilçesinde ''Ahilik Haftası'' düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Program, protokol üyeleri ve esnafın yöresel kıyafetleriyle Hükümet Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı'na yürümesiyle başladı.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda yaptığı konuşmada, "Ahilik" denilince akla ilk olarak esnafların oluşturduğu teşkilatın geldiğini belirtti.

Ahiliğin, kelime anlamının "kardeşlik" manasına geldiğini belirten Çoruh, "Ahilik, içinde barındırdığı anlam ve değerleri birlikte düşündüğümüzde aslında tüm odalarımızın ve kooperatiflerimizin, mesleki birlik ve kuruluşlarımızın, hatta belediyelerimiz gibi birçok kamu kurum ve kuruluşların da temel taşını oluşturmaktadır. Bu manada Ahilik çok önemlidir." dedi. 

Vali Vekili Ahmet Akın Varıcıer ise kardeşlik hukuku olan Ahilik kültürünün, daha iyi anlaşılması amacıyla programın gerçekleştirildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosunca, "Şed Kuşatma" gösterisi sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ordu Üniversitesince düzenlenen "Ahilik ve Ahi Evran" konulu kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. 

"2016 Yılı ilin Ahisi" seçilen Ahmet Mehel'e plaket ve hediye olarak alınan televizyon takdim edildi. 

Program, ahilik pilavının dağıtımıyla son buldu. 
Etkinliğe, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkan Vekili Zekai Baş, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, daire müdürleri, esnaf ve sanatkarlar katıldı. 


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x