Adıyamanlı kardeşler çiğ köfteyi Karadenizlilere sevdirdi
banner40

banner39

Adıyamanlı kardeşler çiğ köfteyi Karadenizlilere sevdirdi

21 Ekim 2017 Cumartesi 14:30

Hayallerinin peşinden koşan Adıyamanlı iki kardeş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfağına özgü çiğ köfteyi Karadeniz Bölgesi'nde yaygınlaştırarak damakları tatlandırıyor.

Adıyamanlı kardeşler çiğ köfteyi Karadenizlilere sevdirdi
 Hayallerinin peşinden koşan Adıyamanlı iki kardeş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi mutfağına özgü çiğ köfteyi Karadeniz Bölgesi'nde yaygınlaştırarak damakları tatlandırıyor. 
Adıyaman'dan 2008 yılında Ordu'ya gelen kardeşler Yunus (29) ve Enver Demiral (27) kentte çiğ köfte dükkanı açmaya karar verdi.

Daha sonra açtıkları çiğ köfte dükkanı ile markalaşıp bayileşmeye karar veren genç girişimci kardeşler, 9 yılda toplam 310 bayiye ulaşırken, 500'e aşkın kişiye de istihdam sağlıyor. 

Ülke geneline yayılma hedefi ile yola çıkan kardeşler, çiğ köfte bayilerini ise tüm illere açmayı hedefliyor. 

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Demiral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 sene önce bu işe küçük bir dükkanla başladıklarını belirterek, "Bugün başta Ordu olmak üzere Karadeniz'in birçok ilinde ve Türkiye'nin farklı illerindeki 310 bayi ve şubelerimizdeki müşreti kitlemize hizmet veriyoruz." dedi. 

Ordulu asker arkadaşının tavsiyesi üzerine Altınordu ilçesine geldiğini anlatan Yunus Demiral, 58 bayiyle en çok şubenin ise Ordu'da bulunduğunu ifade etti. 

Ordu'dan tüm Karadeniz'e açılmayı başardıklarını dile getiren Demiral, "Bugün Samsun, Bartın, Çorum, Amasya, Tokat, Giresun, Rize ve Trabzon illerinde faaliyet göstermekteyiz. Bunların yanı sıra Türkiye'nin belli bölgelerinde de hizmet vermeye başladık. Toplamda ise 36 ilde faaliyet göstermekteyiz." diye konuştu. 

Çiğ köftenin Karadeniz mutfağına biraz uzak olduğunu aktaran Yunus Demiral, "İlk başlarda çiğ köfteyi bölge halkına sevdirmekte zorlanmıştık ama bunun üstesinden sıra geceleri düzenleyerek ve ücretsiz çiğ köfte dağıtarak geldik. Kısa sürede Karadenizliler için çiğ köfte adeta tutku oldu. Günümüzde çiğ köfte popüler bir yiyecek olduğu için herkes tarafından beğenildi ve tercih edilmeye başlandı." şeklinde konuştu. 

Çiğ köftenin artık Karadenizliler tarafından çok tüketildiğini ve yüksek oranda müşteri kitlesine sahip olduklarını vurgulayan Demiral, "Hedefimiz bayi sayılarımızı sürekli artırmak. Bu konuda da sürekli çalışma içerisindeyiz." dedi. 

- Küçük dükkandan 500 kişi istihdam eden firmaya dönüştüler

Yunus Demiral, çiğ köfte işine askerlikten hemen sonra 21 yaşında başladığını belirterek, "Ordu'ya geldiğimizde hedefleri olan birisiydik. 9 sene önceye baktığımızda tek başımıza çalıştığımız dükkandan bugün yaklaşık 500 kişiye istihdam eden ve sektörde söz sahibi olan bir firma konumuna geldik. Artık markayız ve kardeşimle birlikte de bunun mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı. 

Gençlere de nasihatlarda bulunan Demiral, "Hayal kurmak yapmanın ve başarabilmenin yarısıdır. Öncelikle herkes hayallerini kursun. Daha sonra bu hayalinin peşinden gitsin. Hayaline inanan kişiler de hedefine ulaşıyor demektir. Bunu biz yaşayarak gördük. Gençler de başarmak istiyorsa hayallerinin peşinden koşsun. Eğer biz yapıp başardıysak bütün gençler de bunu yapabilir. Yeter ki inansınlar." dedi. 

Demiral, çiğ köftede 7 çeşit baharat kullandıklarını, bunların yanı sıra köftenin içerisinde fındık ve ceviz gibi ürünleri de kattıkları bilgisini vererek, "Aynı zamanda helal ürün sertifikasına sahip bir firmayız. En önemlisi ISO 2002 ve ISO 2008 sertifalarına sahibiz." diye konuştu. 

-Hedefleri 81 ilde iş yeri açmak

Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Enver Demiral ise, üniversite eğitimini dondurarak ağabeyi ile çalışmaya başladığını aktararak, "Ağabeyimle birlikte bu işin bizim için daha iyi olacağını düşündüm. Hamdolsun ki bugün buralara kadar geldik ve aldığımız kararların ne kadar doğru olduğunu gördük." ifadesini kullandı. 

Çiğ köfte sektöründe başarılı olduklarını düşündüklerini ve ilerlemek adına daha iyi şeyler yapmak istediklerini vurgulayan Demiral, "Hedefimiz 81 ilin hepsinde olabilmek. Bunu inşallah gerçekleştirmiş olacağız." dedi. 

En büyük avantajlarının gençlik olduğunu vurgulayan Demiral, "Eğer bir şeyler yapılacaksa genç yaşta yapılır. Biz de en verimli yaşlardayız. Biz işimizde başarılı olmak için pek çok şeyden de fedakarlık yaptık. Gerek ailemizden gerekse özel yaşantılarımızdan geri kaldık ama sonuç itibarıyla hayallerimizi gerçekleştirdik. Çok mutluyuz." şeklinde konuştu. 




AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x