Acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti
banner40

banner39

Acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti

26 Ağustos 2016 Cuma 14:54

Amasya 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende de 1996/3 dönem acemi erler ve 364'üncü kısa dönem erlerden oluşan 2 bin 121 er yemin ederek vatani görevlerinin ilk bölümünü tamamladı. Ailelerin çocuklarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Acemi eğitimini tamamlayan askerler yemin etti
 Samsun, Tokat ve Amasya'da acemi eğitimini tamamlayan askerler, törenle yemin etti.
Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Gökberk Kışlası'nda 364'üncü kısa dönem ve 96/3 tertip 795 er ve erbaş için düzenlenen törende acemi er ve erbaşların yemin töreni gerçekleştirildi.

Er ve erbaşların yemin etmesinin ardından birliğe erken teslim olan erler, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından çocukları gibi acemi birliğini Gökberk Kışlası'nda yapan 8 askerin babasına da katılım belgesi verildi.

Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Piyade Alpay Sedat Bulut, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en genç Mehmetçiklerine güveninin tam olduğunu belirterek, "Silahlı Kuvvetler saflarına katılan değerli Mehmetçikler, bu yemin ile milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, emirlere ve amirlere mutlak itaat edeceğinizi, ulusumuzun güvenine layık olacağınızı ve Atatürk düşünce sistemine gönülden bağlı kalacağınızı beyan ettiniz." ifadelerini kullandı.

Asker ailelerine de seslenen Bulut, "Bu yüce milletin hasletleri devam ettikçe içiniz de gönlünüz de aklınız da rahat olsun. Çünkü bizler emanetlerinizin sadık bekçileriyiz. Oğullarınız bizim göz bebeklerimizdir." dedi.

Konuşmanın ardından er ve erbaşlar tören geçişi yaptı. Askerlerle ailelerin kucaklaşmasının ardından tören sona erdi.

Törene Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile er ve erbaşların yakınları katıldı.

 - Tokat

Tokat 48. Piyade Eğitim Alayı'nda vatani görevlerini yapan 1996/3 tertip acemi erler, törenle yemin etti. 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törende daha sonra 48. Piyade Er Eğitim Alayı'nın tarihçesi okundu. Alay Komutanı 48. Piyade Eğitim Alay Komutanı Piyade Albay Aykut Biçeroğlu, burada yaptığı konuşmada, ailelerin çocuklarıyla unutulmayacak bir törene şahitlik ettiğini söyledi.

Konuşmanın ardından acemi birliğindeki eğitimi tamamlayan erler, ant içti.

Spor dallarında dereceye giren askerlere Tokat Vali Yardımcısı Bülent Karacan, Biçeroğlu ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz tarafından hediyeler verildi.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, protokol üyeleri ile askerlerin aileleri katıldı.

- Amasya

Amasya 15'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığında düzenlenen törende de 1996/3 dönem acemi erler ve 364'üncü kısa dönem erlerden oluşan 2 bin 121 er yemin ederek vatani görevlerinin ilk bölümünü tamamladı. 

General Hikmet Akıncı Kışlası'ndaki törende tugaya ilk katılan ve eğitim sürecini başarıyla tamamlayan askerlere hediye ve teşekkür belgesi verildi. Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur'un konuşmasının ardından program, tören geçişiyle sona erdi. 

Ailelerin çocuklarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. 

Törene Amasya Valisi Salih Işık ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir de katıldı. 


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x