ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki
banner40

banner39

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki

11 Aralık 2017 Pazartesi 17:04

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kınadı.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in Başkenti" Olarak Tanımasına Tepki
  Alaplı ilçesinde Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararını kınadı.
Alaplı Din Görevlileri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Salim Bilici, yaptığı açıklamada, ilçede görev yapan din gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşları olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kudüs'le ilgili alacağı her türlü kararın sonuna kadar yanında olacaklarını söyledi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesini kınamak ve tepki göstermek için toplandıklarını belirten Bilici, şöyle konuştu:

"Kudüs bizimdir. Kudüs dün de bugün de yarın da bizimdir ve Müslümanlarındır. Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir diyen ümmete selam olsun. Bizler Alaplı'da görev yapan din gönülleri ve onların sivil toplum kuruluşları olarak devletimizin Kudüs'le ilgili alacağı her türlü kararın sonuna kadar yanında olacağız. Bizler, zalim ABD'nin Kudüs statüsüyle ilgili kararını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İsrail ve ABD'yi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x