AB Müsteşarından Trabzon'a Ziyaret
banner40

banner39

AB Müsteşarından Trabzon'a Ziyaret

13 Aralık 2013 Cuma 14:17

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francois Naucodie, "AB Türkiye Delegasyonu olarak farklı yerlere gitmeyi hedefliyoruz" dedi.

AB Müsteşarından Trabzon'a Ziyaret
AB İnsan Hakları Film Festivali için Trabzon'a gelen Naucodie, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti.
Vali Öz, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB üyelik süreci açısından zaman zaman inişli çıkışlı, bazen tıkanıp bazen de hızlanan bir süreç yaşadığını söyledi.

Süreçte AB Türkiye Delegasyonu'nun önemli aktör olduğunu ifade eden Öz, "Bu sürecin yürütülmesinde Brüksel ile beraber hem Türkiye'de hükümetle ilişkilerin yürütülmesi hem de katılım öncesi mali yardımlar ile diğer projelerin koordinasyonu gibi çalışmalarda önemli roller üstleniyorlar" diye konuştu.

Öz, AB üyelik sürecinde temel hak ve insan hakları ile demokrasinin kökleşmesi konusundaki gelişmelerin önemli olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin AB üyelik sürecindeki temel hedefi aslında demokratik yapısını ve insan haklarıyla ilgili birikimini geliştirmek, kurumsal yapılarını sağlam bir temel üzerine oturtmaktır. Bu hedefe yürüyüşteki en önemli unsurlardan biri de insanımızın AB üyelik süreci ve AB değerleriyle özdeşleşerek bunu kabul etmesidir. Bu konuda başta AB Bakanlığımız, illerimizde valiliklerimiz ve diğer kamu kurumlarımız, yerelde ise sivil toplum kuruluşlarımızla beraber çalışmalar yürütüyoruz."

Yapılan çalışmalar kapsamında her zaman AB Türkiye Delegasyonu ile diğer kurumlarla merkezi ve yerel düzeyde ilişkilerinin olduğunu dile getiren Öz, AB İnsan Hakları Film programının, yaşanan ilişkilerin vatandaşlara anlatılması konusunda ve kültür oluşumunda önemli bir süreç olduğunu kaydetti.

 Naucodie ise AB Türkiye Delegasyonu'nun farklı yerlerde İnsan Hakları Film Festivali düzenlediğini belirterek, şunları söyledi:

"AB Film Günleri kapsamında pazartesi Sinop'taydım, şimdi ise Trabzon'dayım. Benim için güzel bir Karadeniz turu oldu. Bu çerçevede farklı görüşmeler yaparak çeşitli ziyaretlerde bulunacağım. AB Türkiye Delegasyonu olarak farklı yerlere gitmeyi hedefliyoruz. Hem AB birliği hakkında bilgileri paylaşmak hem de gittiğimiz yerlerdeki insanları gündeme yönelik dinleyerek bilgi alışverişi yapmak için Trabzon'da bulunuyorum."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x