40 yıllık kadın bekçisi emekli oldu
banner40

banner39

40 yıllık kadın bekçisi emekli oldu

17 Nisan 2014 Perşembe 15:04

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak görev yapan 60 yaşındaki Rabia Özbucak, görevde 40 yılı tamamlayarak yaş haddi nedeniyle doğum gününde emekli oldu.

40 yıllık kadın bekçisi emekli oldu
Arabasında teknik sorunlar olduğunu düşünen kadın aracını servise götürdü. Servis yetkilileri aracın teker boşluğunda bir şeyler olduğunu tespit etti. Yetkililer aracın lastiklerini çıkartılarında gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizliyemedi. Teker boşluğuna yuva yapan sincaplar zor da olsa bulundukları yerden çıkartıldı.Ordu İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak görev yapan 60 yaşındaki Rabia Özbucak, görevde 40 yılı tamamlayarak yaş haddi nedeniyle doğum gününde emekli oldu.

15 Nisan 1954 yılında Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde dünyaya gelen ve 1974 yılında Çarşı ve Mahalle bekçisi olarak Ordu İl Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başlayan evli 2 çocuk annesi Rabia Özbucak mesleğinde 40 yılı geride bıraktı. Emniyette lojistik, asayiş, evrak arşiv, silah ve patlayıcı maddeler ile koruma şube müdürlüklerinde görev yapan Rabia Özbucak, aynı zamanda Türkiye'nin görev yapan tek kadın Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanını taşıyor.
 
Rabia Özbucak yaş haddi nedeniyle doğum gününde emekliliğe ayrılarak. İl Emniyet Müdürlüğü'nde mesai arkadaşlarıyla vedalaştı. İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, Rabia Özbucak'ı yaptığı başarılı çalışmaları nedeniyle kutladı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x