4 Aralık Dünya Madenciler Günü
banner40

banner39

4 Aralık Dünya Madenciler Günü

04 Aralık 2013 Çarşamba 14:54

Zonguldak'ta maden ocaklarındaki tahkimatlarda kullanılan ahşap direklerle inşa edilen galeri törenle açıldı

4 Aralık Dünya Madenciler Günü
Dünya Madenciler Günü etkinlikleri kapsamında maden ocaklarındaki tahkimatlarda kullanılan ahşap direklerle inşa edilen galeri törenle açıldı.
Kent merkezinde bulunan Madenci Anıtı önünde toplanan Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi üyeleri, madenciler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri valilik önündeki Atatürk anıtına yürüyerek çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. 

Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, törende yaptığı konuşmada, 4 Aralık'ın Dünya Madenciler Günü olarak kutlandığını hatırlattı. 

Madenciliğin toplumların vazgeçilmez sektörlerinden olduğuna dikkati çeken Kaymakçı, şöyle konuştu:


"Madencilik toplumların kalkınmasına yön veren sektörlerden birisidir. Tarım ve diğer sektörlere ham madde hazırlayan sektörlerden birisidir. Dolayısıyla bu sektöre ülkeler çapında önem verilmesi gerekir. Refah ve teknoloji seviyesine bu sayede erişmişlerdir. Madencilik sektörünün gayri safi milli hasıla içindeki yeri gelişmiş ülkelerde yüzde 5-10'lar seviyesindedir ancak ülkemizde yüzde 1'i maalesef geçememektedir."

Türkiye'de madenciliğin iş kazalarıyla gündeme geldiğine dikkati çeken Kaymakçı, "Madencilik sektörüne verilen önem yeteri kadar olursa bunları tartışmamızın anlamı kalmayacaktır. Madenciliğe gereken önemin verilmesini istiyoruz. Madenciliğin sadece kazalarla değil, iş gücü ve toplumsal kalkınmaya verdiği katkıyla ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bu amaçla etkinlikler düzenliyoruz" ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü işbirliğiyle maden ocaklarındaki tahkimatlarda kullanılan kullanılan ahşap direklerle inşa edilen galerinin açılışı yapıldı.

Etkinlikler kapsamında Kilimli Madenciler İlköğretim Okulunda maden ocaklarında kullanılan malzemeler ile madenci fotoğraflarının yer aldığı "Kömür Madeni ve Zonguldak" sergisi açıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x