25 yaşındaki belediye meclis üyesi görevine başladı
banner40

banner39

25 yaşındaki belediye meclis üyesi görevine başladı

07 Nisan 2014 Pazartesi 15:46

Altınordu ilçesinde, 1989 doğumlu Damla Turan, mazbatasını aldıktan sonra Altınordu Belediye Meclisi'ndeki görevine başladı.

25 yaşındaki belediye meclis üyesi görevine başladı
AK Parti'den 16. sırada belediye meclisi üyesi seçilen Turan'a, meclis katipliği görevi de verildi.

Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin en genç meclis üyesi olarak buradaki tecrübeli arkadaşlarımla bir arada çalışmaktan dolayı gurur duyuyorum. Ordu’nun yaşayacağı değişim sürecinde bu başarıyı sağlayacak ekibin içinde yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Babamın siyasette uzun yıllar hizmet etmesinden dolayı küçük yaşlardan itibaren siyasete her zaman ilgim ve alakam vardı. Halkın teveccühü bizi bu göreve getirdi. Şimdi ise hedefim bana bu görevi layık görenleri mahcup etmeyecek hizmetleri sunmaktır" dedi. 

Altıordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise daha önce görev yaptığı İl Genel Meclisi’nde kadın üye olmadığını belirterek, "Altınordu Belediye Meclisi bu hatayı düzeltmiştir" dedi.

Tekintaş, şunları dile getirdi:

"Meclisimiz geçen dönemdeki hatasını düzeltti ve  AK Parti ile CHP’den toplam 6  bayan arkadaşımız belediye meclis üyesi olarak görevlerine başladı. Daha önce görev yaptığım il genel meclisi’nde hiç bayan yoktu. Bu dönemde Altınordu Belediye Meclisi’nde 6 hanımefendinin yer alması bizi çok mutlu etti. Dolayısıyla seçilebilecek yerlerde görev verildiği için siyasi partileri de kutlamak lazım. Damla Turan Türkiye’nin en genç belediye meclis üyesi, bizim için gurur kaynağıdır. Böyle bir görevlendirmeyi yapabilmek ve aynı çatı altında hizmet vermek  güzel bir duygu."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x