24 yıl sonra aynı heyecanla tekmil verdiler
banner40

banner39

24 yıl sonra aynı heyecanla tekmil verdiler

06 Ocak 2014 Pazartesi 13:06

Ordu'nın Fatsa ilçesinde 1990 yılında askerlik yapan 20 kişi, 24 yıl sonra bir araya gelip hasret giderdi

24 yıl sonra aynı heyecanla tekmil verdiler
Ordu'nun Fatsa ilçesinde 1990 yılında askerlik görevini yapan arkadaşlar, 24 yıl sonra bir araya gelerek hasret giderdi.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan jandarma bölüğünde vatani görevini yapan 20 asker arkadaşı, aradan geçen 24 yıla rağmen bağlarını hiç koparmadı. Birbirlerini sürekli arayan asker arkadaşlarından Mehmet Kurt, Adana'da hazırladığı programla "tertiplerini" bir araya getirdi.

Eş ve çocuklarıyla beraber programa gelen arkadaşlar, aradan geçen yılların acısını çıkardı. Birbirlerine sarılarak hasret gideren tertipler, asker oldukları dönemde bölük komutanları olan emekli yüzbaşı Murat Tekdoğan'ı da programa davet etti.

Eski bölük askerlerince kapıda karşılanan Tekdoğan'a salona girerken tekmil verildi. Eski günlerde çıktıkları sabah içtiması gibi sıraya giren asker arkadaşları, komutanlarına tekmil vererek, hep bir ağızdan "Sağol" dedi.

24 yıl önceki askerleriyle tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten emekli yüzbaşı Tekdoğan, "Sağolsun arkadaşlar bir program yapmışlar ve bir araya gelmişler. Çok güzel bir buluşma oldu. Aileleriyle yıllar sonra bir arada olmak gerçekten komutanları olarak beni çok duygulandırdı, gururlandırdı. Demekki biz bu arkadaşlara bazı şeyleri verebilmişiz. Bizim askerlik hayatımız bir aile havası gibi geçti. Bu ailenin daha da büyüyerek bir araya geldiğini görüyorum. Umuyorum bu bir gelenek haline gelir. Allah ömür verdiği sürece bir araya gelme şansı buluruz. Arkadaşlara yaptıkları bu güzel jestten dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programı organize eden Mehmet Kurt ise komutanlarının emrinde çok güzel günler geçirdiklerini ifade etti.

Komutanları ve arkadaşlarıyla gurur ve onur duydukları hatıraları bulunduğunu dile getiren Kurt, şunları kaydetti:

"O zamanlar bölüğümüz komutanımızın bizlere verdiği eğitim sayesinde örnek bölük ilan edilmişti. Bu örnek bölüğün komutanı ve askerleri olarak bugün tekrar bir araya geldik. Buraya Türkiye'nin dört bir yanından zorluklar içinde gelen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 1990 yılı o bölük için unutulmaz bir yıldı. Bugün o unutulmaz yılları birlikte yaşadığım arkadaşlarımı ve komutanımı burada görmek beni çok duygulandırdı. Hepsine geldikleri için teşekkür ederim."

Asker arkadaşları ve aileleri programda yemek yiyip gönüllerince eğlendi.
banner5

Yorum Gönder

@name x