23 Nisan'da sevinen sadece çocuklar değildi
banner40

banner39

23 Nisan'da sevinen sadece çocuklar değildi

23 Nisan 2014 Çarşamba 18:36

Samsun’un Canik İlçesi’ne bağlı İmamlar Köyü’nde ilkel koşullarda yaşam mücadelesi veren engelli Naciye Ayçiçek 70 yaşından sonra Türk Kızılay’ı sayesinde tekerlekli sandalyesine kavuştu.

23 Nisan'da sevinen sadece çocuklar değildi
Gebi köyleri olarak geçen Canik İlçesi İmamlar Köyü’nde yaşayan engelli Naciye Ayçiçek ve Erkut Özçiçek Canik Türk Kızılayı sayesinde tekerlekli sandalyelerine kavuştular.
 
Canik Türk Kızılay Şube Başkanı Hatice Örs;  2013 yılında ilkel şartlarda yaşam mücadelesi veren Naciye Ayçiçek için Samsun’un önde gelen siyasetçi ve iş adamlarına seslenerek yardım talep ettiklerini fakat bugün değişen hiç bir şeyin olmadığını söyledi. Özürlüler Vakfı sayesinde sadece tekerlekli sandalyeye kavuşan Naciye Ayçiçek’in evinin üstüne yıkılmak üzere olduğunu kaydeden Örs şunları söyledi; “Her iki hasta bizden tekerlekli sandalye talep etti bizde Özürlüler Vakfı ile yazıştık  bize iki tane tekerlekli sandalye gönderdiler. Bizde onları manalı bir gün olan 23 Nisanda  Canik Türk Kızılay yöneticileri ve gönüllüleri ile tatil günü demedik teslim ettik.”
 
TBMM'NİN 94. YILINA YAKIŞMIYOR
 
 Örs; Naciye Ayçiçek ilkel şartlardaki bir evde yaşıyor. Şartları çok kötü ,kendisi kötürüm ve sürünerek hareket edebiliyor. 70 yaşındaki bir anne olarak engelli olmasına karşın kendisini adadığı oğlu ile bir barakada yaşıyor. Evin içi bir felaket 2014 yılına yakışmayan bir görüntü var. Nerede bu şehrin yöneticileri? TBMM’nin kuruluşunn 94 .yılına bu görüntüler yakışmıyor.” dedi.
 
YARDIM SEVERLERE ÇAĞRI
 
Hatice Örs; “Canik ilçesinde yaşayan bir çok ihtiyaç sahibi yardım bekliyor.Bunlardan biri olan Naciye Teyze verdiğimiz tekerlekli sandalye  ile sadece dışarıda gezebilir yaşadığı ev maalesef  insan yaşamaya uygun değil. Tüm yardım severleri yardım etmeye davet ediyorum.” Şeklinde seslenerek yardımseverlerden destek istedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x