193 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı!
banner40

banner39

193 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı!

04 Aralık 2013 Çarşamba 12:00

Bölgede iki gündür etkili olan kar dolayısıyla dün ulaşıma kapanan Rize-Erzurum kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde kar kalınlığı 55 santimetreye ulaştı

193 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı!
 Doğu Karadeniz'de iki gündür etkili olan kar dolayısıyla dün ulaşıma kapanan Rize-Erzurum kara yolunun 2640 rakımlı Ovit Dağı mevkisinde yol açma çalışmaları devam ediyor.
Karayolları Çamlık Bakımevinde görevli ekipler, iş makineleri ile temizledikleri İkizdere-Sivrikaya arasındaki yolu araç ulaşımına açık tutmaya çalışıyor.

Bölgede yapımı devam eden Ovit Tüneli'ne malzeme taşıyan bazı tırlar, kar nedeniyle yolda kaldı. Zaman zaman etkili olan kar yağışı ve tipi dolayısıyla yol açma çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

İkizdere'nin yaylalarında hayvancılıkla uğraşanlar ise kar nedeniyle ilçe merkezine inmeye başladı.

Çoban Habib Çelik, kar dolayısıyla hayvanların yaylada aç kaldığını, köylere inmeye başladıklarını söyledi.

Karayolları 103. Şube Şefliğinde görevli Engin Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede kar yağışının durmasıyla yol açma çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek, "Ovit Tüneli'ne malzeme taşıyan bazı tırlar yolda kaldı. Yolu açarak, tırları tünele kadar götüreceğiz" dedi.

Ovit Dağı zirvesinde kar kalınlığının 55 santimetreye kadar ulaştığını vurgulayan Sarı, "Yolda mahsur kalan yok. Yolu kullanacak olanlar, mutlaka lastiklerine zincir taksınlar. Bir de araçlarında su, yiyecek ve şekerli gıdalar bulundursunlar. Bize ulaşamayabilirler, bir süre aç kalabilirler. İkizdere'den öğrencileri taşıyan servisleri güvenli şekilde evlerine kadar ulaştırıyoruz. Burada 24 saat boyunca çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Yolda kalan bir tırın şoförü Fatih Tercanoğlu ise Ovit Dağı'nda inşaatı devam eden tünele harç götürürken yolda kaldığını belirterek, "Karayolları ekiplerini arayarak yardım istedik. Greyder ve kepçe gelip yolu açtı ve Karayolları şantiyesine kadar gelebildik. Tünele gitmek için zincir tattık ama yine de çıkamadık" dedi.

Bölgede 193 köy yolu ulaşıma kapandı

Kar yağışı dolayısıyla Rize merkezde 20, Ardeşen'de 6, Çamlıhemşin'de 9, Çayeli'nde 5, Fındıklı'da 2, Güneysu'da 3, Hemşin'de 4, İkizdere'de 22 ve Pazar ilçesinde 2 olmak üzere 73 köy yolu ulaşıma kapandı.

Artvin merkezde 11, Ardanuç'ta 18, Arhavi'de 4, Borçka'da 32, Şavşat'ta 47 ve Yusufeli ilçesinde 5 olmak üzere 117 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Bayburt'un Aydıntepe ilçesine bağlı 3 köyün yolu da ulaşıma kapandı.

Yörede İl Özel İdarelerine bağlı ekipler, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x