18 yıllık muhtara oğlu rakip çıktı
banner40

banner39

18 yıllık muhtara oğlu rakip çıktı

20 Mart 2014 Perşembe 11:58

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Şimşirli köyünde 18 yıldır muhtarlık yapan Faik Aydoğdu, oğlu kendisine rakip çıkınca espri olsun diye oğlundan 3 bin lira alarak adaylıktan çekildi.

18 yıllık muhtara oğlu rakip çıktı
Çamlıhemşin ilçesine bağlı Yukarı Şimşirli Köyü muhtarlığını 18 yıldır yürüten Faik Aydoğdu, 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde yeniden muhtar adayı oldu. Oğlu Kahya Aydoğdu kendisine rakip çıkınca espri olsun diye oğlundan 3 bin lira alarak adaylıktan çekildi.
Muhtar Faik Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında ilk kez altı aylığına geçici muhtarlık yaptığını söyledi. Altı ay sonra seçime girerek muhtar seçildiğini belirten Aydoğdu, "İkinci dönem köyüme hizmet için yeniden aday oldum ve kazandım. Hizmet yapmayı seven bir insanım. Ardından üçüncü kez aday oldum ve yine muhtar seçildim" dedi.

Yıldır köyünde muhtarlık yaptığını ifade eden Aydoğdu, "30 Mart yerel seçimlerde oğlum bana rakip oldu. Oğluma espri olsun diye 3 bin lira verirsen adaylıktan çekilirim dedim. O da bana 3 bin lirayı verdi, ben de adaylıktan çekildim. Oğlum da bunun karşılığında muhtar seçilirse kendisine destek vermemi istedi. Ben de oğluma eğer seçilirsen baba oğul beraber çalışacağız dedim. Köyümüzde iki aday daha var. Benim için hangi aday seçilirse seçilsin onunla köyüme hizmet etmeye devam edeceğim" diye konuştu.

Muhtar adayı 26 yaşındaki Kahya Aydoğdu ise muhtarlık seçimi için babasına karşı aday olduğunu belirterek, "Babamla aynı yarışa girmemek için adaylıktan çekilmesi için espri olsun diye biraz para teklif ettim. Babam da bu teklifimi kabul ederek muhtarlık yarışından çekildi" şeklinde konuştu.

Muhtarlık döneminde işlerin yoğunluğundan dolayı babasının yüzünü pek göremediklerini dile getiren Aydoğdu, şunları söyledi:

"Babam muhtar seçildiği günden beri her zaman köylülerle iç içe. Bize pek vakit ayıramıyordu. Annemin de babamın yüzünü görmediği zamanlar oldu. Köye hizmet etmek için aday oldum. Eğer muhtar seçilirsem babamın muhtarlık tecrübesinden faydalanarak köyüme daha iyi hizmet emek için çalışacağım."

Kahya Aydoğdu, muhtar seçilmesi halinde babasının emekli olabilmesi için sosyal sigortalar primini cebinden ödeyeceğini sözlerine ekledi.

Hanife Aydoğdu da, 18 yıldır eşinin muhtarlık yaptığını ve kendilerine fazla zaman ayıramadığını dile getirerek, "Evdeki bütün işleri ben yapıyorum. Köye hizmet etmek uğruna eve hiç zaman ayıramadı. Oğlum aday olunca eşim de adaylıktan çekildi. Oğlumun kazanması için kendisine destek veriyorum" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x