124 yıllık belediyenin ilk kadın başkanı
banner40

banner39

124 yıllık belediyenin ilk kadın başkanı

27 Nisan 2014 Pazar 11:53

Amasya'nın 124 yıllık belediyeye sahip Gümüşhacıköy ilçesinde 30 Mart'taki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Zehra Özyol, ilçenin de "ilk kadın belediye başkanı" oldu.

124 yıllık belediyenin ilk kadın başkanı
CHP'den Gümüşhacıköy Belediye Başkanı seçilen Özyol, Anadolu kadınının, Türk kadınının Kurtuluş Savaşı'nda cephede yerini aldığı gibi bugün de hayatın her safhasında, siyasette, yöneticilikte, iş alanlarında yer bulduğunu söyledi.
Özyol, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Avrupa ülkelerinden önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdığını belirterek, "Ben de 30 Mart 2014'te mahalli idareler seçiminde belediye başkanı seçilerek bu hakkımı kullanmış ve Ata'ma bu minnet borcumu ödemiş durumdayım" dedi.

"Şehzadeler şehri" Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinin 124 yıllık belediyeye sahip olduğunu ifade eden Özyol,  "124 yıldan sonra ilk kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Yapılan araştırmaya göre sadece Gümüşhacıköy'ün değil, Amasya'nın ve Karadeniz'in de tek kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

- "Bazı kadınlar ilk kez belediyeye gelmiş oldu"

 Kendisini kutlayan kadınların bazılarının "ilk defa belediyeye geldiklerini" ifade ettiklerini anlatan Özyol, "Kadın kadına sorunlarımızı çözeceğimizi, kadın kadına birçok sıkıntıyı paylaşacağımızı ifade ediyorlar. Biz de bu rahatlığı kadınlarımıza hissettiriyoruz" dedi.

Kadın belediye başkanı olarak kendisinin de ilçede bulunan kadınlara yardımcı olacağını söyleyen Özyol, "İlçemizdeki kadınların el emeği, göz nuru yöresel el işlerini, yöresel yemeklerini sergilemede, bunların satılmasında, evlerine katkı sağlamalarında pazarlar oluşturacağız, bu destekleri vereceğiz. Kadınlarımıza yönelik eğitici seminerler düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Özyol, kadınların eğitilmesinde de rol oynayacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Son günlerde kadına şiddet ve kadın cinayetleri artmakta. İlçemizde bu olayları önlemek için kadınlarımıza seminerler vererek onların eğitilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız. Sosyal belediyecilik anlayışıyla modern belediyecilik hizmetlerini Gümüşhacıköy ilçemizde en iyi şekilde uygulayacağız. Gümüşhacıköy'e sözüm var, herkesin belediye başkanı olacağım. Temiz toplum, temiz siyaset, eşit hizmet anlayışıyla tüm Gümüşhacıköylü hemşehrilerime hizmet edeceğim."
banner5

Yorum Gönder

@name x