Havza'da fizik tedavi hastanesi ve uygulama oteli hizmete girecek
banner40

banner39

Havza'da fizik tedavi hastanesi ve uygulama oteli hizmete girecek

25 Temmuz 2017 Salı 15:13

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile birlikte başlattıkları Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin inşaatının tamamlandığını bildirdi.

Havza'da fizik tedavi hastanesi ve uygulama oteli hizmete girecek
 İkiz, İmaret Mahallesinde OMÜ ve Havza Belediyesinin imzaladığı protokol çerçevesinde temeli 2014 yılında atılan ve inşaatı tamamlanan Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli ile Havza Belediyesi tarafından yapılan yol yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını inceleyerek yetililerden bilgi aldı.
Havza Termal Fizik Tedavi Hastanesi ve Uygulama Oteli'nin ilçeye kazandırılması için Belediyeye ait Lokman Hekim Kaplıca İşletmesinin yerinin ücretsiz olarak üniversiteye tahsis edildiğini hatırlatan İkiz, tesisin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını vurguladı.

İkiz, 7 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip, 6 katlı otelin içinde otopark, termal havuzlar, fizik tedavi ve kür merkezi, 84 oda, spor ve egzersiz odaları, doktor odaları, lokanta ve toplantı odalarının yer alacağını anlattı.

Tesisin yaklaşık 11 milyon 500 bin liraya mal olacağına işaret eden İkiz, şunları kaydetti:

"İlçemiz için önemli bir yatırım olan bu merkez için Havza Belediyesi olarak elimizden gelen desteği verdik. OMÜ ile aramızda yapılan protokol ile belediyeye ait arazi bu iş için tahsis edildi. Bu merkez tamamlandığında ilçemiz için termal sağlık merkezi olma yolu açılacak. Türkiye'de arkasında tek üniversite olan Termal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Eğitim Merkezi ilçemizde olacak. Bu bizim için büyük avantaj. Havza olarak tarihi ve termal bir ilçe olmanın yanı sıra termal sağlık merkezi bir ilçe olacağız. Ülkemizde termal fizik tedavi olarak üçüncü olan hastanemiz arkasında üniversite desteği olan tek merkez olacak. İnşaatı tamamlanan binamız OMÜ tarafından yapılacak tefrişat çalışmalarının ardından inşallah kısa sürede hizmet vermeye başlayacak. Biz de tesisin önünde yol yenileme ve çevre düzenleme çalışmalarını kısa sürede tamamlayacağız. İlçemize ve bölgemize hayırlı olsun."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x