FİSKOBİRLİK 12 lira 50 kuruştan fındık alımına başladı
banner40

banner39

FİSKOBİRLİK 12 lira 50 kuruştan fındık alımına başladı

16 Ağustos 2016 Salı 15:42

Fatsa FİSKOBİRLİK Kooperatif Başkanı Bünyamin Davu: "Geçtiğimiz yıla ait 50 randıman kabuklu fındığı 12 lira, yeni sezona ait fındığı ise 12 lira 50 kuruştan almaya başladık"

FİSKOBİRLİK 12 lira 50 kuruştan fındık alımına başladı
 Fatsa FİSKOBİRLİK Kooperatif Başkanı Bünyamin Davu, fındık alımına başladıklarını bildirdi.
Davu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni hasat sezonunun tüm üreticilere hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, FİSKOBİRLİK'in her zaman üreticinin yanında olduğunu söyledi.

Üreticinin fındığını bu yıl peşin almaya talip olduklarını kaydeden Davu, geçen yıla ait 50 randıman kabuklu fındığı 12 lira, yeni sezon fındığıysa 12 lira 50 kuruştan almaya başladıklarını belirterek, "FİSKOBİRLİK olarak bu yıl üreticimize sonuna kadar sahip çıkmaya kararlıyız. Fiyatlarımız borsadan açıklanan fiyatların her zaman 1 lira üstünde olacak. Çünkü bizler üretici kuruluşuyuz. Fındığı yüksek fiyata almamızın sebebiyle fındığı kendi tesislerimizde işleyebiliyor olmamız." diye konuştu.

FİSKOBİRLİK'in bir dönem yaşadığı sıkıntılardan dolayı üreticilerde güven kaybı oluştuğunu anlatan Davu, sıkıntılı günlerin geride kaldığını söyledi.

Davu, şöyle konuştu:

"Aldığımız fındıkları Bolaman'da bulunan tesislerimizde ve Giresun'daki tesislerimizde işleyerek piyasaya sürüyoruz. İki gün içinde Fatsa bölgesinde 15 ton fındık alımı yaptık. Ödemelerimizi nakit yapıyoruz. Hiçbir şekilde üreticiye gün vermiyoruz. İster 30 kilogram olsun, ister 30 ton olsun. Rakamın hiçbir önemi yok. Artık yüklü miktarda fındıkları almaya muktediriz. Üreticilerimiz gönül rahatlığı içinde fındıklarını kooperatife getirerek teslim etsin. Bu yılki fındığın randımanı geçtiğimiz yıllara oranla çok güzel. Fındık az olduğu için taneler iri."

Davu, isteyen üreticilere ton başına bin lira avans verebileceklerini kaydetti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x