Zirai don birkaç yılı etkileyebilir
banner40

banner39

Zirai don birkaç yılı etkileyebilir

02 Mayıs 2014 Cuma 10:11

Prof. Dr. Turan Karadeniz, zirai don nedeniyle fındık bahçelerinde oluşan hasarın, önümüzdeki birkaç yılın ürünlerini de etkileyebileceğini belirtti.

Zirai don birkaç yılı etkileyebilir
Toplantı öncesi ilçeye bağlı Kurtulmuş köyünde bahçelerde incelemelerde bulunan Karadeniz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Mart gecesi oluşan zirai donun fındık bahçeleri ve ürününe ciddi hasar verdiğini söyledi.
Hasar boyutunun Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da çok ciddi seviyelerde olduğuna işaret eden Karadeniz, "Batı bölgelerinde yüzde 20 ila yüzde 50 arasında değişiyor bu zarar. Samsun'dan doğuya doğru gidildikçe şiddeti daha da artıyor. Özellikle Ordu ve Giresun'da ciddi anlamda sıkıntı var. Trabzon'un üst kesimlerinde yüzde 100'ün üzerinde hasar mevcut." dedi.

Karadeniz, "Sadece bu yılın ürünü değil önümüzdeki birkaç yılın ürünlerini etkileyecektir. 2015, 2016, 2017'nin ürünleri de etkilenmiş durumda. Özellikle üst kolda bu etkilenme daha da fazla." diye konuştu.

Karadeniz, fındık üreticilerinden bahçelerinde mutlaka zirai mücadelenin yanı sıra normal bakım çalışmalarını yapmalarını isteyerek, böylelikle bahçelerin zirai don hasarlarını daha çabuk atabileceğini sözlerine ekledi. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x