Yayla esnafı gıda güvenliği konusunda bilgilendirildi
banner40

banner39

Yayla esnafı gıda güvenliği konusunda bilgilendirildi

05 Ağustos 2017 Cumartesi 14:07

Giresun'da Kümbet, Uzundere, Kulakkaya, Bektaş ve Paşakonağı yaylalarında esnaflara yönelik gıda güvenliği eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Yayla esnafı gıda güvenliği konusunda bilgilendirildi
Toplantıya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve İl Ticaret Müdürlüğünde görevli personel ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli veteriner hekim ve gıda mühendisleri katıldı.

Yaz mevsiminde yaylalardaki turizm faaliyetlerinin arttması dolayısıyla gerçekleştirilen toplantıda, gıda üretim, satış ve tüketim zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının kontrol altına alınması amaçlandı.

 Esnafa işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı, işletme kayıt belgesi, fiyat listeleri, kişisel hijyen, gıda mevzuatı, gıda hijyen yönetmeliğine ait uygulamalar konusunda teorik ve pratik bilgiler verildi.

Kümbet ile Uzundere'de 32 fırın, kasap, lokanta, bakkal-market, kahvehane, Bektaş ve Kulakkaya'da 31 ve Paşakonağı'nda 10 olmak üzere toplamda 73 esnafa görsel sunum yapılan toplantıda esnafın soruları cevaplandırıldı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x