Vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir
banner40

banner39

Vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir

17 Şubat 2014 Pazartesi 14:32

Yazıcı: "Vergi varsa, vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklar da o kadar artar"

Vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Vergi varsa, vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklar da o kadar artar" dedi.
Yazıcı, Öğretmenevi Toplantı Salonunda "25. Vergi Haftası" dolayısıyla Rize Defterdarlığınca düzenlenen Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, vergilerin ülke kaynakları ve yatırm için önemli olduğunu belirtti.

Ülkenin kalkınması ve gelişmesine vergileri ile katkı sağlayan yatırımcılara teşekkür eden Yazıcı, "Devlet harcamalarını, yatırıma ayırdığı kaynakları, ülkenin kalkınması ve hayat standardının yükseltilmesi bağlamında oluşturduğu projeleri, müteşebbislerin faaliyetleri sonucu elde ettiklerı kazançlar üzerinden ödedikleri vergilerle karşılar. Vergi varsa, vergi ödeyen varsa hizmet kalitesi yüksektir. Vergi ödeyenler çoğalırsa yatırıma ayrılan kaynaklar da o kadar artar" diye konuştu.

Türkiye'nin 2013 yılı Gayrısafi Milli Hasılasının 800 milyar dolara yükseldiğine dikkati çeken Yazıcı, "Ekonomimizin büyüklüğünden, dış ticaretimizi artırmaktan söz ederken bunu gerçekleştiren aktörler ekonomik hayatın aktörleridir. Hükümet olarak müteşebbisimizin çok zor koşullar altında, dünyada keskin biçimde sürdürülen rekabet ortamı içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyor ve sürekli yanlarında yer alıyoruz. Türkiye böyle büyüyor. Türkiye'nin kalkınması, refah seviyesinin artmasında ortaya çıkan rakamlar, iyileşmeler böyle gerçekleşiyor" ifadelerini kullandı.

 Türkiye'de vergilerin tahsilinin yüzde 75 düzeyinde olduğunu kaydeden Yazıcı, "Rize'de bu oran yüzde 80. Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde. Bu takdire şayan. Ödev ve görevlerini yerine getirme açısından gayretlerini gösteriyor" dedi.

2012 yılı beyanları üzerinden kurumlar vergisinde Çayeli Bakır İşletmeleri birinci, Atılgan Otomotiv ikinci, Parsan İnşaat ise üçüncü oldu. Gelir vergisinde Asım Cengiz birinci olurken Sabri Çepni ikinci ve Pınar Altekin üçüncü sırada yer aldı. Rekortmenlere plaketlerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı verdi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x