Trabzon'da 24 Tesisin Temelini Attı
banner40

banner39

Trabzon'da 24 Tesisin Temelini Attı

16 Eylül 2013 Pazartesi 09:50

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Trabzon'un farklı ilçelerinde yapılacak olan projelerin temeli atıldı.

Trabzon'da 24 Tesisin Temelini Attı
 Trabzon'da 225 milyon lira değerindeki 24 yatırımın temeli atıldı

Aralarında dere ıslahı, kanalizasyon, taşkın koruma, içme suyu, su arıtma ve sahil düzenlemelerinin de yer aldığı 225 milyon lira tutarındaki 24 projenin toplu temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.
Araklı ilçe meydanında düzenlenen temel atma töreninde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, hükümet olarak hep ilklere imza attıklarını belirtti. Eroğlu, ilk kez iki bakanlığın birlikte toplu temel atma töreni yaptığını kaydetti. Türkiye'de, son 10 yılda çok şeyin yapıldığını anlatan Bakan Eroğlu, "Bütün dünyada ekonomik kriz var ve devam ediyor.

Türkiye, büyümede 4,4'le dört dörtlük bir büyüme ile ekonomik gelişimini devam ettiriyor. IMF'ye olan 23 milyar dolarlık eski borcumuzu bitirdik. Eskiden IMF yetkilileri, Türkiye'de başbakan gibi karşılanıyor, dikteler yapıp gidiyorlardı. Aynısını Başbakanımıza da yapmak istediler.

Fakat Başbakanımız onlara 'biz büyük bir milletiz, şanlı bir tarihimiz var, sizin şartlarınızı kabul etmiyoruz, eğere bizim şartlarımıza tamam derseniz sizinle anlaşma yaparız' dedi. Onlar da 'o zaman 23 milyar dolarlık borcunuzu ödeyen' dediler. Başbakanımız da de zamanı gelince öderiz dedi ve 15 Mayıs'ta o eski borcun tamamını bitirdik.

Bitirdik ama IMF, G-20 zirvesinde Türkiye Merkez Bankası'nın kasasında para olduğunu haber almış ve Türkiye'den 5 milyar dolar borç istedi. Bakın nereden nereye. Bu, gerçekten Türkiye'nin gururu. Artık borç verecek hale geldik. 70 sente muhtaç, bizden öncesi koalisyon hükümetinin bir sonraki memur maaşını verebilmek adına 500 milyon dolar için çalmadık kapı bırakmadığı bir Türkiye'den, kasası dolu bir ülke haline geldik. Borcunu ödemiş ve artık 4,4'lük büyüme hızı ile dünyada ikinci olmuş bir Türkiye var." dedi.

Bakan Eroğlu, 2023 yılında Türkiye'yi, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı hedeflediklerini hatırlattı. Eroğlu, 21. yüzyıla Türkiye'nin damgasını vuracağını dile getirdi. Eroğlu, Trabzon'a da tarihinde görülmemiş yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Eroğlu, Araklı ilçesinin Trup mevkiine yapılması gündemde olan katı atık depolama tesisleriyle ilgili halkın endişelenmemesi gerektiğini, yaptıkları her işi en güzel şekilde yaptıklarını sözlerine ekledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Türkiye'yi, Cumhuriyet'in 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sormayı hedeflediklerini tekrarladı. Bayraktar, "O zaman insanlarımız daha alnı açık, başı dik ve devletimizle dünya devletleri arasında bir karar alınırken, Türkiye'ye sormadan karar verilemeyecek. Suriye'deki Müslüman kardeşlerimizin de hakkını koruyacağız, Myanmar'daki kardeşlerimizin de hakkını koruyacağız. Afganistan'dakinin de Afrika'dakinin de nere bir mağdur, mazlum millet varsa hepsi Türkiye'ye bakıyor.

Onun için sizin desteğiniz, Araklı'nın desteği bizim için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.
Trabzon'da yaptıkları hizmetlerle ilgili 'nal toplayıcılar' olduğunu söyleyen Bayraktar, "Onlar daha güzel alternatif projeler getirsinler biz de destek olalım. Ama belden aşağı vurmakla, nal toplamakla, yapılan hizmetlerin eksiklerini aramakla bir yere varılmaz." dedi.

TURUP PROTESTOSU

Bu arada, törende Trabzon Belediye Başkanı, AK Parti'li Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun konuşma yaptığı sırada, bir kişi, ilçenin Turup mevkiinde yapılması gündemde olan katı atık depolama tesisini protesto etti. Konuşmaların yapıldığı platforma doğru koşarak, 'Kent ormanımıza dokunma' yazılı pankart açmak isteyen Tevfik Hasançebi isimli şahıs, polisler tarafından engellendi. Güvenlik görevlileri, bazı vatandaşların tepki gösterdiği şahsı olay yerinden uzaklaştırdı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.

Törene; bakanlar Erdoğan Bayraktar ve Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, milletvekilleri Faruk Nafiz Özak ve Safiye Seymenoğlu'nun da aralarında bulunduğu yetkililer ve vatandaşlar katıldı.
banner5

Yorum Gönder

@name x