Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu yaygınlaşıyor
banner40

banner39

Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu yaygınlaşıyor

18 Şubat 2014 Salı 09:26

Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Ordu Üniversitesi (ODÜ) arasında "Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması" Projesi'nin protokolü imzalandı.

Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu yaygınlaşıyor
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’de tavukçuluk sektörünün et ve yumurta tavukçuluğunda son yıllarda hızla gelişerek endüstriyel bir yapıya kavuştuğunu söyledi.
 Sektördeki gelişim et tavukçuluğunun Bolu, Düzce, Balıkesir, Sakarya, İzmir ve Mersin, yumurta tavukçuluğunun ise Konya, Afyon, Manisa, Çorum, Kayseri gibi illerde yapıldığını ifade eden Yüce, şunları kaydetti:

"Bu konuda Doğu Karadeniz Bölgesi oldukça zayıf kalmış ve tavukçuluk sektörü bakımından ciddi bir gelişme kaydedememiştir. Bu kapsamda, attığımız imzalarla Doğu Karadeniz Bölgesinde Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğunun Yaygınlaştırılması Projesi'nde, başkanlığımız ve Ordu Üniversitesi ortak olacaktır. Pilot bölge olarak Ordu'da uygulanacak olan bu proje amacına ulaştığı zaman bölge ekonomisine katkısı, ekonomik refah düzeyi, sosyal gelişimi ve insanların yaşam standartlarını yükseltmesi ile diğer iller için öncelikli proje olacaktır."

ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Sn. Tarık Yargılaç ise amaçlarının yöre insanına, yöre halkına önderlik edebilecek, geçim endekslerini yükseltebilecek ve yaptıkları işte hem mutlu hem de verimli neticeler alabilecekleri projeler üretmek olduğunu belirtti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x