Özel iletişim vergisi kalkıyor
banner40

banner39

Özel iletişim vergisi kalkıyor

03 Mart 2014 Pazartesi 11:05

Halen yüzde 5 olarak uygulanan Özel İletişim Vergisi'nin (ÖİV) önümüzdeki günlerde TBMM'ye gelecek torba yasaya dahil edilerek kaldırılması planlanıyor.

Özel iletişim vergisi kalkıyor
Aynı kapsamda sanal alışveriş vergilerinin de şekillendirileceği öğrenildi.

GSM operatörleri ve sivil toplum örgütlerinin sık sık dile getirdiği vergi indirim talebinde sona yaklaşıldı. Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kısa bir süre içinde Meclis'e gelecek torba yasa ile uzun süredir beklenen indirim gerçekleştirilecek.Kablolu, kablosuz ve mobil internet servis sağlayıcüığı hizmetine ilişkin ÖİV, 3G ihalesi öncesi, 2009 yılında yüzde 15'ten yüzde 5'e indirilmişti. Bakanlık yetkilileri, "Türkiye'de çok iyi bir internet altyapısı bulunuyor. Bunun önündeki tüm engellerin kalkmasını ve internetin gelişmesini istiyoruz" dedi.

Bu bize ne sağlayacak, hayatımızda neler değişecek

1- Cep telefonu ücretleri daha da ucuzlayacak. Konuşma için verdiğimiz parayla faturada gördüğümüz ücretler birbirine yaklaşacak.

2- Devletin aldığı vergide düşüş yaşanacak gibi gözükse de aslında daha sağlıklı bir vergilendirme sistemine sahip olacağız.

3- Daha ucuz telefonlaşma ücretlerinin gelmesiyle halk daha çok konuşacağından aslında hem daha çok hizmet hem de daha çok vergi alınması gündeme gelebilir.
banner5

Yorum Gönder

@name x