Kuruyemişteki hareketlilik fındık fiyatını artırdı
banner40

banner39

Kuruyemişteki hareketlilik fındık fiyatını artırdı

28 Aralık 2013 Cumartesi 15:39

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, yılbaşı nedeniyle kuruyemiş sektöründe yaşanan hareketliliğin Giresun serbest piyasasında fındık fiyatının yükselmesini sağladığını söyledi.

Kuruyemişteki hareketlilik fındık fiyatını artırdı
Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayında sezona 5,50 liradan başlayan fındık fiyatının Giresun serbest piyasada kasım ayında 7,30 liraya kadar yükseldiğini belirtti.
Aralık ayının ilk günlerinden itibaren fındık fiyatında sert düşüşlerin yaşanarak fiyatın 6,40 liraya kadar gerilediğini aktaran Keskin, yılbaşı nedeniyle kuruyemiş sektöründeki hareketliliğin fındığın imdadına yetiştiğini kaydetti. 

Sektörde başlayan hareketlilik sonucu fındığa talepte patlama yaşandığını ifade eden Keskin, "Yılbaşının yaklaşmasıyla kuruyemişçilerde hareketlilik başladı. Özellikle fındık tüketimi yılbaşı günlerinde artış gösteriyor. Sektördeki hareketlilik, aralık ayında fındıkta yaşanan fiyat düşüşünü de bir nebze önledi. Birkaç güne kadar 6,40-6,50 lira aralığında olan fındık fiyatı, yeniden yükselişe geçti. Bugün itibarıyla fındık fiyatı 20-30 kuruş artarak 6,70 liradan serbest piyasada alıcı buluyor" dedi.

"Yılbaşına daha 3 gün var. Bu süre zarfında kuruyemiş sektördeki canlılık daha artacaktır" diyen Keskin, "Önümüzdeki günlerde sektördeki canlılığın Giresun serbest piyasasında fındık fiyatının 10 ile 20 kuruş daha artmasına neden olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.
banner5

Yorum Gönder

@name x