Kamunun makam tercihi bu otomobil
banner40

banner39

Kamunun makam tercihi bu otomobil

19 Eylül 2014 Cuma 09:34

Toyota'nın Sakarya fabrikasında üretilen Corolla modeli, kamu alımları sayesinde ocak-temmuz döneminde binek otomobil pazarında perakende olarak en çok satılan model oldu.

Kamunun makam tercihi bu otomobil
Toyota Türkiye , yerli Corolla ile ilk 8 ayda 7 bin 332 adetlik satışa ulaştı.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Kamuda haziran ayı itibarıyla yerli araç kullanımı şart koşuluyor.

Corolla kamu kurumları tarafından orta ve üst düzey yöneticiler için makam aracı olarak tercih edilmeye başlandı. Ocak-temmuz dönemine baktığımızda filo satışlarımızın yüzde 81’ini Corolla oluşturdu. Toyota’nın filo satışlarındaki oranı yüzde 8’den yüzde 22’ye yükseldi” diye konuştu.

35 BİN ADEDE ÇIKARDI
Toplam satışlarda Corolla’nın payının yüzde 55-60’lara çıktığını ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti: “Corolla’ya olan ilgi hedeflerimizin yükselmesine neden oldu. Yılbaşında belirlediğimiz 27 bin 500 adetlik satış hedefini 34-35 bine çıkardık. Pazarda daralmanın hızı hafifledi. Seçimlerden sonra stabil bir seyir var. Satışların 700 bin adedin üzerine doğru gidebileceğini öngörüyoruz. Ancak temkinli duruşumuz devam ediyor. Global gelişmeleri takip ediyoruz. Fed’in faiz kararı, kurun hangi seviyelere gideceği önemli.”
1 MİLYON HAYAL DEĞİL
Türkiye’de otomotiv satışlarının potansiyelinin 1 milyon adet olduğunu belirten Ali Haydar Bozkurt, cari açığı azaltmak için pazarın soğutulduğunu söyledi. Bozkurt, “Orta vadede alınan önlemlerin sektöre olumlu yansıyacağını düşünüyoruz. 1 milyonluk iç pazar yeni yatırımlar için çok önemli. Türkiye’ye sıfırdan yeni yatırım gelmesini istiyorsak satışların büyümesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'de bugüne kadar 600 adede yakın hibrid otomobil sattıklarını belirten Ali Haydar Bozkurt, Avrupa ’daki gibi teşviklerin olması halinde bu rakamın çok üzerine çıkabileceklerini belirtti. Bozkurt, “Avrupa’da çevreci hibrid araçlara önemli vergi avantajları sağlanıyor. Eğer Türkiye’de teşvik verilseydi 5 yıllık dönemde bir modelde hibridin payı yüzde 50’lere kadar çıkardı. Örneğin satılacak her 10 Yaris’ten 5’i hibrid olurdu” dedi.
DİZEL FİYATINA HİBRİD YARİS
Toyota yeni Yaris modelini Türkiye’de pazara sundu. B segmentinde yer alan aracın fiyatı 38 bin 900 liradan başlıyor. Yaris’in çevreci ve tasarruful hibrid versiyonu da ekimde yollara çıkacak. Yaris Hybrid’in fiyatı lansmana özel dizelle eşitlendi. Otomobil 58 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla satılacak. Yeni Yaris’te 69 beygir gücünde 1.0 lt VVT-i, 99 beygirlik 1.33 lt Dual VVT-i ve 90 beygir gücünde 1.4 D-4D motor seçenekleri yer alıyor. Yaris Hybrid’in kaputu altında 1.5 litrelik benzinli motor bulunuyor. Araç 100 km’de ortalama 3.6 litre harcıyor.


kaynak: radikal 
banner5

Yorum Gönder

@name x