İşsizlerin yeni umudu
banner40

banner39

İşsizlerin yeni umudu

24 Şubat 2014 Pazartesi 18:25

Amasya'da yaklaşık 10 yıldır atıl vaziyette olan iplik fabrikası Amasyalı iş adamları tarafından satın alındı

İşsizlerin yeni umudu
Amasya'da yaklaşık 10 yıldır atıl bir vaziyette bulunan ve bir dönem Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen İstanbul'da bir iş adamına ait iplik fabrikası Amasyalı iş adamları tarafından 10 milyon dolara satın alındı.
Hasan Ali Cesur ve ortağı Mehmet Top tarafından İstanbul'da bir iş adamından satın alınan 110 bin metrekare alanda kurulu 60 bin metrekare kapalı alana sahip Amasya Sanayi Sitesi'nde yer alan fabrika Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleri tarafından incelendi.

Mega-San Elektronik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cesur, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, atıl durumdaki bir fabrikayı yeniden istihdam ve katma değer üreten bir konuma getirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cesur, Amasyalı iş adamları olarak böylesine büyük ve kompleks bir tesisin uzun yıllar atıl durumda kalmasından dolayı rahatsız olduklarını belirterek, "Öncelikle burayı bütün performansımızı ve gayretimizi göstererek Amasya'ya kazındırmaya çalıştık. Burayla ilgili bir çok projemiz var" diye konuştu.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da gelen teklifleri değerlendirdiklerini belirten Cesur, şunları kaydetti:

"Yurt dışı ortak yatırımlara açığız. Şu an iki ayrı grup ile görüşme halindeyiz. Birincisi Kuveytli bir yatırımcı, doğalgaz dönüşüm üzerine bir yatırım düşünüyor. Diğeri Amerikalı bir yatırımcı. Led ürünler ve armatür üzerine bir yatırımı söz konusu. Onlarla bir ortaklık anlaşması ve fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda buradan gelen taleplere de açığız. Kolektif çalışma ile ortak akıl ile Amasya ekonomisine bir katma değer üretmek, katmak, aynı zamanda istihdamı arttırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

ASKON Amasya Şube Başkanı Adnan Keskiner ise ASKON olarak kentte ilk icraatlarını yaparak büyük bir yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Keskiner, Amasya'da istihdam ve katma değer üretebilmek için iş adamları arasında birlik ve beraberliği sağlayarak beraberinde birlikte iş yapabilme ve ortaklık şuurunu yeniden oluşturmak için ASKON olarak çalıştıklarını, söz konusu yatırımın ise buna güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Fabrikada yapılan incelemeye, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Murat Kırlangıç, ASKON Amasya Şube Başkan Yardımcısı ve Fimar Holdig Genel Müdürü Yusuf Sezenoğlu ile yönetim kurulu üyesi Ahmet Arslan katıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x