IMF'nin 421 milyon dolarlık son taksidi ödeniyor
banner40

banner39

IMF'nin 421 milyon dolarlık son taksidi ödeniyor

09 Mayıs 2013 Perşembe 13:18

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye ile IMF'nin borç ilişkisinde bir dönemin sona erdiğini, 14 Mayıs tarihinde 421 milyon dolarlık son taksidin ödeceneğini söyledi. Türkiye artık borç alan değil borç veren konumuna geçiyor...

IMF'nin 421 milyon dolarlık son taksidi ödeniyor
Babacan, düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonomi ve Türkiye ekonomisine ilişkin ekonomi muhabirlerine değerlendirmelerde bulundu. Babacan, Kanal İstanbul için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin kredi temerrüt takası primi, dün akşam itibariyle 112 baz puan oldu. Bu, tarihimizdeki en düşük oran. Yani Türkiye'nin uluslararası piyasalarda risk algılaması hiç bu kadar düşük olmamıştı."dedi.

Babacan, Türkiye tarihinde milat olan IMF borcunun sona ermesi ile alakalı olarak "IMF'ye olan borcumuzun son taksiti dün akşamki kur itibariyle yaklaşık 421 milyon dolar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, erken emeklilik bekleyenleri de üzdü.Babacan "Erken emeklilik yok. Emeklilik yaşının düşürülmesiyle ilgili bir çalışmanın doğru olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Büyümenin öncü göstergelerine bakıldığında beklentilerin bir miktar altında tablo var ama bu bizim yüzde 4'lük hedefimizi bugünden revize etmemizi gerektirecek düzeyde değil. Biz bugün itibariyle yüzde 4'lük hedefi ulaşılabilir bir hedef olarak görüyoruz."
banner5

Yorum Gönder

@name x