Hindi üreticilerini yılbaşı heyecanı sardı
banner40

banner39

Hindi üreticilerini yılbaşı heyecanı sardı

26 Aralık 2013 Perşembe 15:04

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan hindilere vatandaşların yoğun ilgi göstermesi üreticilerin yüzünü güldürüyor

Hindi üreticilerini yılbaşı heyecanı sardı
Yılbaşının yaklaşmasıyla hindi siparişlerinde yaşanan artış, üreticileri sevindiriyor.
Bolu'da faaliyet gösteren Bolca Hindi İşletme Müdürü Sacit Demirer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yılbaşının yaklaşması ile hindi satışlarının arttığını söyledi.

Sektörlerinin yılın en yoğun dönemini yaşadığını anlatan Demirer, Türkiye'deki hindi üretiminin 45 bin ton olduğunu ifade etti.

Demirer, söz konusu miktarın yüzde 30'unu şirket olarak karşıladıklarını dile getirerek, ihracat çalışmalarının da geçen yıla göre büyüme gösterdiğini kaydetti.

Vatandaşların yılbaşı nedeniyle kendilerinden özellikle bütün hindi talep ettiğine dikkati çeken Demirer, "Yılbaşı nedeniyle, ağırlıkları 4 ila 6 kilogram arasında değişen en az 120 bin adet bütün hindiyi piyasaya arz etmek arzusundayız. Şu ana kadarki çalışmalarımızda bunu gerçekleştirdik. Bu dönemde ayrıca yarım hindi talebi de söz konusu oluyor" dedi.

Demirer, 5 kilogramlık hindiyi 15 kişinin rahatlıkla tüketebileceğini ifade ederek, "Şirket olarak yılbaşında 1 milyon kişinin üzerinde insana hindi etini servis edeceğiz. Yılbaşı döneminde marketlerde hindinin satış fiyatı ise 10 ila 12 lira arasında olacak. 5 kilogramlık bir hindi 50 ila 60 lira arasında satılacak" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x