Havza'da saman fiyatları yükseldi
banner40

banner39

Havza'da saman fiyatları yükseldi

14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:37

Havza ilçesinde saman fiyatlarının arttığı bildirildi. İlçede saman satışı yapan Yahya Şenkal, saman fiyatlarındaki artışın bahar mevsinin yağışlı geçmesinden ötürü buğdayda sap boyunun kısa kalmasından kaynaklandığını belirtti.

Havza'da saman fiyatları yükseldi
 Havza ilçesinde saman fiyatlarının arttığı bildirildi.
İlçede saman satışı yapan Yahya Şenkal, AA muhabirine, Havza'dan Rize'ye kadar Karadeniz'deki illere saman gönderdiklerini söyledi.

Saman fiyatlarındaki artışın bahar mevsinin yağışlı geçmesinden ötürü buğdayda sap boyunun kısa kalmasından kaynaklandığını belirten Şenkal, fiyat artışının normal olduğunu vurguladı.

Şenkal, "Bu yıl bahar aylarında yağışın çok olması sap boyunun kısa kalmasına sebep oldu. Buna bağlı olarak saman da az oldu. Şu an pres balya dediğimiz ince samanın tonunu 320 ila 330 lira arasında alıyoruz, 450 liraya satıyoruz." dedi.

Şenkal bu yıl Doğu'da ve İç Anadolu'da da samanın az olduğuna işaret ederek, "Kaba samanın tonu 380 liraya satılıyor. Önümüzdeki zaman zarfında fiyatların artması kaçınılmaz. Hasat sona ermek üzere ve piyasada saman az. Bu gidişle samanın ton fiyatı 700 ila 800 lirayı bulabilir. Saman piyasasını arz ve talep belirlemektedir." diye konuştu.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x