Havacılık sektörüne personel yetiştirilecek
banner40

banner39

Havacılık sektörüne personel yetiştirilecek

18 Şubat 2014 Salı 17:48

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, 2014-2015 Akademik yılı içinde Merzifon Meslek Yüksekokulu Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programının öğrenci alımı için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Havacılık sektörüne personel yetiştirilecek
Prof. Dr. Metin Orbay, beraberindeki Merzifon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Asım Çoban ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır'ı makamında ziyaret etti.
Amasya Üniversitesi'nin son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde önemli bir gelişme kaydettiğini belirten Orbay, bu amaca yönelik olarak, çağın gerektirdiği eğitim-öğretim yaklaşımları ile müfredat ve laboratuvarlar düzenleyerek istihdam odaklı yeni programlar açmayı önemsediklerini söyledi.

Tüm dünyadaki teknolojik gelişmelere bağlı olarak ulusal ve uluslararası düzeyde hareketliliğin artmasına paralel olarak havacılık sektörünün ön plana çıktığını ifade eden Orbay, şöyle konuştu:

"2014-2015 Akademik yılı içerisinde üniversitemiz Merzifon Meslek Yüksekokulu Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programının öğrenci alımı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Özellikle hava ulaşımının son dönemlerde hız kazandığı ve uçuşlardaki doluluk oranlarının her geçen gün arttığı ülkemizde, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi alanında önemli bir ihtiyacın olduğu ve ilerleyen dönemlerde bu ihtiyacın giderek artacağı görülmektedir. Bu alanda yaptığımız araştırmalarda mevcut programın çok sınırlı sayıda vakıf üniversitesinde aktif olduğu görülmüştür. Bu analizlerden yola çıkarak ve bölgemizdeki Merzifon-Amasya, Çarşamba-Samsun, Tokat Havalimanlarımızı da açık laboratuvar olarak düşündük ve akademik yapılanmamızı tamamlayarak gerekli müracaatlarımızı yaptık. Elbette, havacılık sektöründe milli gururumuz olan THY ve diğer tüm firmalarımız başta olmak üzere yer hizmetleri konusunda ise Havaş, Çelebi gibi firmalarımızla gerekli görüşmeler ve teknik işbirlikleri doğrultusunda alanında nitelikli teknik elemanlar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz." 

Merzifon MYO Müdürü Doç. Dr. Çoban ise amaçlarının bilet satış işlemleri, yolcu trafik işlemleri, kargo ve uçak yük-denge analizleri ile tüm apron-ramp hizmetlerinin koordinesi ve uçuş operasyonun gerekliliği ile ilgili işleri planlayıp yürütecek elemanları yetiştirmek olduğunu dile getirdi.

Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü Çıldır ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek mevcut havalimanı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Amasya Üniversitesi bünyesinde Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi programının açılmış olmasından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Çıldır, havacılık sektörünün her gün bir adım daha ileri gittiğini belirterek sektörde nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu belirtti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x