Giresun'da fındık fiyatı 15 liraya çıktı
banner40

banner39

Giresun'da fındık fiyatı 15 liraya çıktı

24 Ağustos 2016 Çarşamba 11:23

Giresun Ziraat Odası Başkanı Karan: - "Çiftçi pazara ürün getirmiyor. Manav ve tüccarlar üreticiyi çekebilmek, pazara fındık inişini sağlamak için fiyatı yükseltiyor" - "8 Ağustos'ta sezona 11,50 liradan başlayan fındık fiyatı 2 hafta içerisinde 4,5 lira arttı ve bugün 15 lirayı gördü"

Giresun'da fındık fiyatı 15 liraya çıktı
 Giresun'da serbest piyasada 2016 ürünü fındık fiyatının 15 liraya yükseldiği bildirildi.
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazara fındık gelmediğini, bunun da fiyatın yükselmesine neden olduğunu söyledi.

Fındık piyasasının şu anda durgun olduğunu dile getiren Karan, "Şu anda serbest piyasada adeta yaprak kımıldamıyor. Manav ve tüccarlar üreticiyi çekebilmek, pazara fındık inişini sağlamak için fiyatı yükseltiyor. 8 Ağustos'ta sezona 11,50 liradan başlayan fındık fiyatı 2 hafta içerisinde 4,5 lira arttı ve bugün 15 lirayı gördü." dedi.

Karan, fındıkta fiyat belirtmekten kaçındıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Fiyat belirttiğimizde üreticimiz beklentiye giriyor. O nedenle biz rakam açıklamaktan, fiyat söylemlerinden kaçınıyoruz. Zaten serbest piyasada şu anda fiyat hızla yükseliyor. Bugün 15 lira. Yarın ya da ilerleyen günlerde kaç lira olur, bunu tahmin etmek güç. Çünkü pazardaki hızı takip edemez duruma geldik. Akşamdan sabaha, hatta gün içerisinde fiyat sürekli değişim gösteriyor."

Üreticinin aklında mutlaka bir fiyat olduğuna işaret eden Karan, fındık üreticilerine o fiyat üzerinden hareket etmelerini, piyasada istedikleri fiyat oluşunca ürünlerini değerlendirmelerini tavsiye etti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x