Fındık kabuğundan organik gübre üretilecek
banner40

banner39

Fındık kabuğundan organik gübre üretilecek

06 Mart 2014 Perşembe 14:38

"Bölgeye kurmak için çalışma yürüttüğümüz gübre fabrikasında fındık kabuğundan organik gübre üreteceğiz"

Fındık kabuğundan organik gübre üretilecek
Akçakoca Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Cesur , Akçakoca'da 3 bin dekar alanda 113 çiftçinin organik tarım yaptığını belirterek, "Bölgeye kurmak için çalışma yürüttüğümüz gübre fabrikasında fındık kabuğundan organik gübre üreteceğiz" dedi.
Cesur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akçakoca’da organik tarım kaynaklarının bulunduğunu belirterek, ilçede hammadde ve kullanıcının olduğunu, üreticiye de sadece bunları işlemek kaldığını söyledi.

Akçakoca’ya gübre fabrikası kurulması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Cesur, "Fındığın dış kabuğu ve tavuk gübresi ile kaynağı işleyerek organik gübre yapmak istiyoruz. Bu organik gübreyi de Akçakoca halkı kullanacak’" diye konuştu.

Cesur, organik tarım yapıldığı takdirde çevre kirliliğinin de önüne geçileceğini dile getirerek, "Derelerimizi ve çevreyi kirleten en çok kimyasallar ve tavuk gübreleridir. Bu gübreler belli bir alana yayılıyor. Çevreyi tehdit ediyor. Bunun izole edilmesi gerekiyor. Nisan ayının başında fabrika yetkilileri gelecek ve protokol hazırlanacak ve 3 ay içerisinde teslim edecek. Sonbaharda organik gübre kullanılacak. Bunun üzerinde çalışıyoruz. Gübremiz olmazsa organik tarım yapmamız zor. Üretilen organik gübre kayıtlı olan üyelerimize çok uygun fiyattan satışı yapılacak” şeklinde konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x