Fındık işçilerine çağrı var: Gelin!
banner40

banner39

Fındık işçilerine çağrı var: Gelin!

23 Mayıs 2014 Cuma 16:40

Giresun Ziraat Odası Başkanı Keskin, işçi bulmak çok zor. Güneydoğu'dan işçiler gelmezse fındık hasadında büyük sıkıntılar yaşanır

Fındık işçilerine çağrı var: Gelin!
Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Musa Keskin, yaptığı açıklamada, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt'ün "bu yıl bölgeye fındık işçisi gelmemesi" yönündeki söylemlerine katılmadığını söyledi.
Giresun'un Türkiye'de büyük göç veren illerden biri olduğuna dikkat çeken Keskin, fındık hasadı döneminde kentte işçi bulmakta zorluklar yaşandığını, fındık hasadının ise büyük kısmının son yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen işçilerle gerçekleştirildiğine değindi.

Keskin, "Mevsimlik işçiler Giresun ve yöresinde fındık hasadı için olmazsa olmaz hale geldi. Giresun genelinde fındık rekoltesinin büyük kısmı buralardan gelen işçilerle yapılıyor. Hasat döneminde mevsimlik işçiler sayesinde Giresunlu, çalıştıracak işçi sıkıntısı yaşamıyor" ifadelerini kullandı.

Fındık rekoltesi az olmasına rağmen yine de işçilerin gelmesini istediklerini aktaran Keskin, şunları kaydetti:

"Giresun ve yöresinde, orta ve yüksek kolda fındık rekoltesi zarar görmüş olsa da sahil kolda rekolte iyi. Hasat için işçiye ihtiyaç duyulacak. Giresun'da fındık işçisi bulmak çok zor. Güneydoğu'dan işçiler gelmezse fındık hasadında büyük sıkıntılar yaşanır.

Çetin Karadeniz coğrafyasında makineli tarım yapmak söz konusu değil. Hangi şartlarda olursa olsun bu nedenle işçi çalıştırmak zorundayız. Biz bu yıl da hasat döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Giresun'a işçi gelmesini istiyoruz." dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x