Fındık fiyatları
banner40

banner39

Fındık fiyatları

10 Şubat 2014 Pazartesi 17:24

AK Parti Ordu Milletvekili Şener: "Fındık fiyatı milli meselemizdir"

Fındık fiyatları
AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener: "Fındık fiyatı milli meselemizdir" dedi.
Şener, fındık fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fiyat düşüklüğü nedeniyle Fatsa Ticaret Borsası Başkanı Ali Fevzi başkanlığındaki heyetle bir araya geldi.

AK Parti Ordu Milletvekilleri Fatih Han Ünal ve Mustafa Hamarat'ın da katıldığı toplantıda konuşan Şener, fındığın bölgenin can damarı olduğunu söyledi.

Hükümet olarak bugüne kadar fındık üreticilerine hep destek olduklarını ifade eden Şener, şöyle konuştu:

"Hükümet olarak bugüne kadar her zaman üreticimize sahip çıktık. Gerek destek ödemeleri gerekse kırsal destekleme kapsamında üreticilerimizi hep destekledik. Bundan sonraki süreçte yine üreticilerimizi korumak görevimiz olacaktır. Fındık fiyatında yaşanan bir düşüş var. Fındık serbest piyasada işlem gören bir ürün olduğu için bu işin içinde olan Fatsa Ticaret Odası Başkanı Eli Fevzi beyin başkanlığında bir heyet ile toplantı yaparak fiyatların yukarı çıkmasını nasıl sağlarız o konuda görüş alış verişinde bulunduk."

Fındık fiyatlarının hak ettiği yerde olmasını sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Şener, "Çünkü fındık fiyatı milli meselemizdir. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ile de görüşmeler yaparak bu meselenin milli bir mesele olduğunu gündeme getirdik. Fındık fiyatının en kısa sürede normal seyrine dönmesini sağlamak öncelikli görevimiz olacaktır." 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x