En sık yapılan finansal hatalar
banner40

banner39

En sık yapılan finansal hatalar

28 Şubat 2014 Cuma 11:45

Main Street internet sitesi kişisel finans uzmanlarıyla görüşerek tüketicilerin en sık yaptığı finansman hatalarını belirledi.

En sık yapılan finansal hatalar
Ekonomi ve finans haberlerine yer veren Main Street internet sitesi, en sık yapılan finans hatalarını sıraladı.
Farklı alanlarda uzmanlaşmış finans danışmanlarıyla yapılan anket sonucunda dört genel finansman hatası ortaya çıktı.

1. EV İÇİN BÜYÜK BORCA GİRMEK

Daha çok 30'lu yaşlarda yapıldığı ifade edilen bu hatayla tüketiciler gelirlerinin büyük bölümünü ev almak için aldıkları kredi borcunu ödemeye ayırıyor.

"Hayalinizdeki evi 30'lu yaşlarınızda almanıza gerek yok" diyen finans uzmanı Elli Kay, çalışan yeni evli çiftlerin ciddi borçlar altına girdiğini ve birinin bile işsiz kalması halinde geçinemez hale gelebileceklerini söylüyor.

2. KREDİ KARTI BORCU BİRİKTİRMEK

Finans uzmanlarına göre yapılan ikinci hata kredi kartı borcunu sıfırlamamak. Borçsuz yaşam uzmanı Dave Ramsay, "Kredi kartı istediğiniz bir şeyi henüz paranız olmadan satın almaya yarayan bir araçtır" diyor. CreditSesame.com'dan John Ulzheimer'a göre ise kredi kartı, "Bir numaralı servet yok etme aracı." Uzmanlar kart borcu biriktirmek yerine geleceğe yönelik birikim yapılmasını tavsiye ediyor.

3. EMEKLİLİĞİ BOZDURMAK

Özellikle 50'li yaşlarda yapılan bu hata, büyüyen çocuklarına finansal açıdan destek olmak isteyen ebeveynler tarafından yapılıyor. Çocuklarının okul taksiti, tüketici kredisi veya konut gibi masraflarına destek olmak isteyen anne-babalar, emeklilk için yaptıkları birikimi çekiyor. Finans uzmanı Kay'e göre, ebeveynlerin çocuklarına destek olmak için emekliliklerini bozması halinde ileri yıllarda çocukları da onlara destek olmak için borç altına girmek zorunda kalıyor.

4. KEFİL OLMAK

Tüketiciler tarafından ileri yaşlarda sıklıla yapılan bir hata da diğer insanlara kefi olmak. Araba, ev ve okul kredisi gibi borçlara kefil olan 60 yaş civarındaki insanlar, kefil oldukları kişinin borcunu ödeyememesi halinde altından kalkamayacakları bir yükümlülüğe imzaatmış oluyor.
banner5

Yorum Gönder

@name x