ÇAYKUR'dan Gürcistan'da inceleme
banner40

banner39

ÇAYKUR'dan Gürcistan'da inceleme

25 Mart 2014 Salı 18:02

ÇAYKUR heyeti, ekonomik ömrünü tamamlamış çay bahçelerinin yenilenmesi çalışmaları kapsamında, Gürcistan'ın Kobuleti, Kutaisi ve Khoni bölgelerindeki instant çay, granül çay ile yeşil çay tesislerinde incelemelerde bulundu

ÇAYKUR'dan Gürcistan'da inceleme
ÇAYKUR Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ekonomik ömrünü tamamlamış çay tarlalarının yenilenmesi, verimli çay tiplerinin yetiştirilmesi ve çayın çeşitlendirilmesiyle ilgili araştırmalar kapsamında dünyada bu konuda çalışma yapan diğer ülkelerdeki araştırma enstitüleriyle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Bu kapsamda Gürcistan'a teknik inceleme gezisi düzenleyen ÇAYKUR heyetinin, burada Gürcistan Çay Enstitüsüne bağlı Kobuleti, Kutaisi ve Khoni bölgelerindeki instant çay granül çay ile yeşil çay tesislerinde incelemeler yaptığı ifade edilen açıklamada, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'nun şu ifadelerini yer verildi:

"Gürcistan Çay Araştırma Enstitüsü ile işbirliği yapma kararı aldık. Gürcistan'da bulunan gelişimini tamamlamış verimli çay tiplerini inceledik. Şu anda Gürcistan'da halen 14 tür ve bunların her birinin 10 alt türü mevcut. Yapacağımız çalışmalarla bize en uygun olan tipleri belirleyeceğiz. Ayrıca instant çay, yeşil çay ve siyah çay ile ilgili karşılıklı teknoloji ve bilgi alışverişinde bulunacağız."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x