Borsan Kablo İstanbul'da Yatırım Yapacak
banner40

banner39

Borsan Kablo İstanbul'da Yatırım Yapacak

06 Eylül 2013 Cuma 10:30

Borsan Grubun her geçen gün büyüdüğünü belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Kablo olarak yeni yatırımlar yapmak istediklerini fakat Samsun'da yer sıkıntısı çektiklerini söyledi

Borsan Kablo İstanbul'da Yatırım Yapacak
 Borsan Grubun her geçen gün büyüdüğünü belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, Borsan Kablo olarak yeni yatırımlar yapmak istediklerini fakat Samsun'da yer sıkıntısı çektiklerini söyledi. 

Borsan Grubun 2012 yılında yaptığı yatırımlarla hedefledikleri ciroya ulaştıklarını belirten Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, "Dış pazarlarda yaptığımız yatırımlar ve attığımız iyi adımlarla beraber gelen talepler üzerine yeni yatırımlar yapma zarureti doğdu. Yeni çeşitlilik, mevcut kapasiteyi arttırma anlamında ve yeni ürün üretme adına yeni yatırımlar yapmak durumundayız. Marka değerimiz ciddi anlamda her geçen gün tüm dünyada yükseliyor. Şuanda 57 ülkeye ihracat yapıyoruz. İhracat yaptığımız bu ülkelerin 8 tanesinde pazar lideri konumundayız. Ancak pazardaki talepler farklı ürün çeşitleri doğrultusunda geliyor. Bunları üretmek için de yeni yatırımlar gerekiyor. Ama her şeyden önce yeni yer gerekiyor. Maalesef şuanda Borsan Kablo'nun içinde bulunduğumuz alanda yeni yatırımları yapmak için yer sıkıntısı çekiyoruz ve yakın çevrede de bizim şartlarımıza uygun yer bulamadık. Dolayısıyla Borsan Grup olarak ilk defa üretim anlamında Samsun dışında yatırım yapma çalışmaları içersine girdik" dedi. 

Yer sıkıntısı yüzünden Samsun dışında İstanbul'da üretim anlamında bir yatırım planladıklarının altını çizen Ölmez, "Şuanda yükselen bir trendi olan alüminyum kablo üretimini planlıyoruz. Alüminyum kabloya ciddi şekilde hem Türkiye'den, hem de dünya pazarından talep var. Bunlarla ilgili yeni yatırımlar planlıyoruz. Ancak mevcut fabrika binamızda ve bu bölgede arzu ettiğimiz büyüklükte ve arzu ettiğimiz şartlarda yer bulamadık.

Birkaç aydan beri Samsun dışında bir fabrika yatırımı ile ilgili çalışmalarımız var. Hatta şuanda İstanbul'da belli bir noktaya gelmiş görüşmelerimiz de var, bunlar devam ediyor. Borsan Grup üretim anlamındaki tüm yatırımlarını şuana kadar Samsun'a yaptı. Samsun'da 2 bin kişiyi istihdam eden en büyük gruplardan bir tanesiyiz. Bugüne kadar yatırımlarımızı hep Samsun'a planladık.Samsun dışında sadece bizim satış pazarlama ve ihracat departmanlarımız İstanbul'da, inşaat şirketimizin yatırımları ise Ukrayna ve Kırgızistan'da.

Bunların dışında tüm yatırımlarımız Samsun'daydı. İlk defa Borsan Grup üretim anlamındaki yatırımı Samsun dışına çıkaracak. Bu da buradaki yer sorunundan kaynaklandı.Yetkililer bize hep Havza ve Kavak Organize Sanayi Bölgelerine gitmemizi söyledi. Ama bugünkü rekabet koşullarında limana, gar'a ve havayoluna yakın olma mecburiyetimiz var. Zaten hammaddeye yakın olmayan Samsun'da eğer limandan uzaklaşırsanız rekabeti kaybedersiniz. Onun için Havza ve Kavak ilçelerinde yapılacak olan yatırımlar cazip olmadığından dolayı Borsan ilk defa Samsun dışında, büyük bir ihtimalle İstanbul'un Gebze ilçesinde üretim anlamında bir yatırım planlıyor. Bu da birkaç ay içersinde netleşecek" diye konuştu. 
banner5

Yorum Gönder

@name x