Bakan Yıldız: BOTAŞ zarar ediyor
banner40

banner39

Bakan Yıldız: BOTAŞ zarar ediyor

09 Aralık 2014 Salı 15:02

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'nin (BOTAŞ) zarar ettiğini söyledi. Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmayan Yıldız, "O zararın telafi edilmesi lazım. Bunları gerek alım fiyatlarıyla gerek ham petrol fiyatının düşüşü ve doğalgaz fiyatlarıyla irdelemeye çalışıyoruz." dedi. Yıldız, Rusya ile doğalgaz konusunda BOTAŞ ve Gazprom'un karar vereceklerini söyledi.

Bakan Yıldız: BOTAŞ zarar ediyor
Bakan Taner Yıldız, Cezayir Enerji ve Maden Bakanı Yusuf Yusufi ile Çırağan Sarayı'nda basın toplantısı yaptı. Cezayirli Bakan Yusufi, "İki ülke arasındaki güven, ilişkilerin istikrarlı bir şekilde sürmesini sağlayacaktır. Petrolle alakalı devasa projelere imza atmak istiyoruz. Bu tür projeler sadece petrol arama ve üretiminde değil, petrokimya ve diğer ürün ticaretleri hususunda da projelerimiz var. Bundan dolayı tüm Türk şirketlerini ülkemizde görmekten memnuniyet duyacağız." diye konuştu.
Cezayirli meslektaşıyla müzakere ettiklerini aktaran Bakan Yıldız, "Karşılıklı anlayış içerisinde he iki ülkenin de kazanabileceği makul bir fiyat oluşturduk. Ticari anlaşmalar olduğu için gizlilik içeriyor. 4 milyar metreküpten az olmamak kaydıyla sıvılaştırılmış doğalgaz alımı üzerinde özellikle Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ihtiyacımız daha da fazlalaşıyor. 10 yıllığına bu anlaşmayı uzattık. Geriye dönük fiyat farkları da varsa onlarla ilgili de mutabakat sağladık." dedi.

Doğalgaz fiyatlarıyla ilgili soruya net bir cevap vermeyen Yıldız, şöyle devam etti: "BOTAŞ, normalde şu anda zarar eden bir şirkettir. 10 dolardan alıp, 9 dolardan satan bir şirkettir. Özellikle Rusya ile ilgili müzakerelerde, öncelikle onun zararının telafisi için uğraşıyoruz. O zararın telafi edilmesi lazım. Bunları gerek alım fiyatlarıyla gerek ham petrol fiyatının düşüşü ve doğalgaz fiyatlarıyla irdelemeye çalışıyoruz. En son geldiğimiz nokta budur ve bunun üzerinde yoğunlaşıyoruz."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x